Mis see on? 21.04.04 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Kui minu mees tarvitab alkoholi või õlut, siis talle jääb tavaliselt ikka väheks. Nt. joob 3-4 kanget õlut ja siis tahab veel lisa 3-4. Himu juurde saada tekib peale 3-4 õlle joomist. Juba siis poleks talle rohkem vaja. Peale teise portsu joomist on ta täis, sõimab mind, et ma tema joomist takistan, raha ei anna ja on muidu agressiivne, teiste naiste mehed joovad veel rohkem, mina olen siis halb naine jne. Isegi, kui taolised joomised on 2x kuus, siis need viivad mind tõsiselt endast välja. On see siis tavaline, et meestel läheb hammas verele või viitab see millelegi muule? Aga ta käitumine muutub joobes olles nii jubedaks, et ma ei suuda seda taluda...Mida teha? Kas mind oleks vaja hoopis ravida, et teda sellisena taluda?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Mees, kes ei suuda ühe õlle juures pidama jääda on nõrga iseloomuga ja muutub suhteliselt kergesti sõltuvaks alkoholist.
Mees, kes eelistab kangeid õllesid lahjematele on alko-lembeline ja muutub suhteliselt kergesti sõltuvaks alkoholist.
Mees, kes joob end täis ja on ka agressiivne on alkohoolik.
Alkohoolik oma viga ei tunnista, oma alkosõltuvust ei märka (ei taha märgata).
Täpse diagnoosi paneb psühhiaater või narkoloog inimest nähes, temaga vesteldes. Siis saab ka raviplaani teha.
Kannatlikkust ja rangust Teile soovides,
Jüri O.-M: Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Kanep, ärevushood ja depressioon

Tere,
mul tekkisid peale suurt stressi ning tihedat kanepi tarvitamist suured ärevushood ning tuju langus. Ma käisin läbi kõik kiirabid, perearstid, EMO-d ja psühhiaatrid. Mulle kirjutati välja Diazepam ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Esiteks, AD (Zoloft) annust vähendada ja siis selgub, et ka see AD sobib või ei sobi. Kui seisund, enesetunne ei parane ja tulevad uued eba-tunded, siis see AD ära jätta.
Rahusti Diazepam - sobib. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: