kumb siis 09.03.04 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere ,
mul jäi silma J.Mumma Vastuses üks lause-Fluanxol ei ole antidepressant,vaid rahusti. Kas on siis? Mu abikaasale on see välja kirjutatud,kui antidepressant.

Tervitades Peeter

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Mõlemad. Heal rohul mitu toimet: väikesed annused antidepressiivsed, rahustav-tasakaalustavad ja suured-suured annused on juba antipsühhootilised. Antidepressiivne toime tuleneb pea samade mehhanismide kaudu, mis antidepressantidelgi (noradrenaliini, serotoniini, dopamiini sünaptilise tagasihaarde pidurdamisega). Seega - võib nimetada antidepressandiks. Väikese annuse põhinäidustuseks ongi depressioon (energiavähesuse ja tahteaktiivsuse alanemisega). Väike annus on ka sisemist tasakaalu andev. Võib nimetada ka rahustiks. Psühhootiliste seisundite korral on rahustav toime eriti oluline.
Farmakoloogilise jaotuse alusel kuulub Fluanxol neuroleptikumide rühma.
Esmatähtis ei ole ravimi rühmakuuluvus vaid toime, ravitoime.
Tervitustega,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

kas ärevushäired?

Tere, viimasel ajal on mul imelikud paha olla hood ,kus tahan kiiresti vett juua ja vahel tunnen selle ajal mürgist lõhna mida tegelikult ei ole . Kaks korda on olnud ka nii ,et järsku lähevad asjad meelest ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Psühhiaatri jutule, head rohud aitamas.
Valvepsühhiaater Psühhiaatriakliiniku Dispanseris võtab vajadusel samal päeval vastu.
Üldtervistavad ja üldrahustavad harjutused ning tervisliku eluviisid ...

Loe edasi

ravimi tarvitamine

Tarvitan remeroni ja bromazepami. On tekkinud mao häired, kumb seda põhjustab? Remeroni võtan enne magamaminekut 15mg ja broazepami tund enne magamaminekut 3mg ja päeval pool tabletti. Keel on valge katuga ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kui magu tühi, siis need kaebused. Soovitus - veidi süüa enne rohu võtmist. Ja rohi koos !/2 klaasi vedelikuga sisse võtta.
Parimat soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: