meleril ja diazepam 14.08.03 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Lp.Dr.Mumma!
Minu 11.aastasel pojal on aastaid olnud kuu jooksul korra või paar väga tugevad peavalud koos pinges oleku, oksendamise ja värinatega.Veel on lapsepõlvest tänini öised ärevushood- ilma,et laps ise ärkaks.Aeg ajalt on ta närviline,kannatamatu.Oleme mitu aastat külastanud psühholooge- abitult.Psühhiaater, kelle juurde sattusime (Wismaris) oli ise ääretult närviline inimene...Neuroloog diagnoosis migreeni ja soovitas paratsetamoli, mis loomulikult ei aita.Haiguse põhjused on sügavad-poiss kardab perliikmete surma,tulekahju jm., seda ise teadvustades.Oleme andnud enda arvates parima, et ta end turvaliselt tunneks.
Nüüd kirjutas perearst lihtsalt MELERIL`i 1o mg- 1 tablett õhtul.Palun öelge, kas see ravim on sellisel puhul parim ja kui kaua peaks kuur kestma? Või ehk oskate soovitada asjatundlikku, kes tegeleb laste hirmudega?Migreenihoo (võib-olla on see hoopis paanikahoog) ainus leevendaja on olnud 1tbl. DIAZEPEKS´i 5mg,mida olen omal algatusel andnud.Kas seda võib teha?
Tänan meie muret lugemast...
Teile kõike head soovides Anzi

Arst vastas:

dr Jaanus Mumma

Psühhiaater

Tallinna Wismari Haigla

Tere Anzi!
Ma ei ole ise lastepsühhiaater,kuid mõnda siiski tean.
Tundub,et esiplaanil on siiski psüühilised probleemid.
Diasepeks on küll kiire toimega ja leevendab momendiks
seisundit,kuid omad ohud on olemas (harjumust tekitav).
Ilmselt oleks vajalik kompleksne ravi (psühhoteraapia ja
ka medikamentoosne ravi).Meie haiglas töötab laste-ja noorukite
psühhiaater Dr.Piret Visnapuu, kelle poole soovitan põõrduda.
Dr.Visnapuu on oma töös orienteeritud just laste psühhotraapiale.
Ainult tabletiravist jääb antud juhul ilmselt väheks.
Vastuvõtule saab registreerida tel.6621068
Lugupidamisega
Jaanus Mumma

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Paanikahood

Kannatan paanikahoogude all, mis kestavad 2 tunni ringis. Tunnen end surevat, püüan kusagile ära joosta, tekib isegi enesetapu mõte. Olen Võrumaal tütre juures, arsti juurde oleks raske saada. Vajaks rohu ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Perearst võiks kirjutada Rispolept`i (1mg-st tabletist võtta 1/2 ehk 0,5 mg regulaarselt õhtuti.
Päeval paanikahoo korral võtta Valocordin-Diazepam tilku (rahustab keha ja psüühikat, aitab paanikahoo ...

Loe edasi

ravimid ja alkohol

kas alkohol ja diazepam sobivad kokku?Käin iga kuu psühhiaatri vastuvõtul.Antidepressante ma hommikul võtta ei saa,sest siis tekivad märatsushood jne.Ööseks võtan qvetiapini,et saaks magada ja peaaegu ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Teie psühhiaater määrab raviskeemi.
Diazepam - kestva tarvitamise korral tekib sõltuvus ja piisavalt tugev.
Selle asemel saab tarvitada mitmeid neuroleptikume - leida sobilik, rahustav-trankviliseeriv ...

Loe edasi

Alkoholijoove ja diazepam 5mg

Tere,

Kas diazepam'i 5mg tablett võib mõjutada kuidagi alkoholijoobe suurust?
Samuti kas see võib süvendada alkoholi jääknähtudest taastumist?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Suurendab joovet. Jääknähud ja "pohmakas" - individuaalne.
Segudega võib kergelt "üle võlli" minna.
Karskus elu normiks!
Alkohol joovastab ka seemnerakke - alkohol murrab suure mehe ...

Loe edasi

Valocordin Diazepam raseduse ajal?

Tere!

Kasutan Valocordin Diazepami ((mille 1 ml lahust on 28 tilka) minu annus on 9 tilka)) ainult esinemise situatsioonis. Kahjuks kuidagi ilma ei saa. Olen proovinud ka erinevaid tehnikaid ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

vt varasem.

Loe edasi

Rahustisõltuvus

Kuidas vabaneda rahustitest? Ma sain neid enne läbi kolmanda isiku. Diazepam. Kui alguses piisas mulle 1st, et olla täiesti rahulik ja isegi jäin magama, siis praeguseks on asi nii kaugel, et 1 leht läheb ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Narkoloogi juurde Wismari Haiglas või elukohajärgse psühhiaatri jutule.
Võõrutamine ja uuele elustiilile minek vajab psühhiaatri abi ja arstirohte.
Tegudele!
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

Magama jäädes tunne, nagu süda jääks seisma

Viimase kuu jooksul on olnud magama jäädes tunne, nagu ei saaks enam hingata või süda seiskuks korraks, võpatan ennast istukile selle peale ja pulss kiireneb märgataval. Olen üldiselt ikkagi magama jäänud ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Valocordin-Diazepam tilgad, psühhoregulatsiooni harjutused (minu Palve-Meditatsioon, esimene samm), kerged sportlikud harjutused - sellest alustada. edasi vt. ärevushäire valdkonna soovitusi ja "Väljavalitu" ...

Loe edasi

Terav valu rinnus

Tere.
Mul selline mure, et rinnus käivad teravad valud. Kas see võib närvidest olla?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Suure tõenäosusega ongi need närvipingetest, ebapiisavast puhkusest, liigsest närveerimisest. Võtaksin Valocordin-Diazepam tilku ja see mure on koos puhkerežiimi ja kerge kehalise aktiivsusega kõrvaldatav. ...

Loe edasi

Valocordin-Diasepam!

Tere!

Võtan oma ärevushäire puhul Cipralex, Xanaxit enam ei võta ! Esmaspäevast reedeni on enesetunne hea, aga nii kui saabub reede õhtu - veel hullem on laupäev ja pühapäev, siis pole argipäeva ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Võtke julgelt 5 tilka ja veelgi julgemalt käige Yoga tegemas. Üle kõige on sõbrasuhted.
Head harjutamist ning meeldivat suhtlemist,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

südamelöögid

Õhtul voodisse heites ülemine kehaosa tervelt töötab nagu südame rütm.Võin vabalt pulssi lugeda, tunnen täpselt südame lööke.Eriti on tunda kurgus ja rindkere piirkonnas. Kas see võib olla ärevuse sümptom?Ootan ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Milline noorus? Millega tegeled? vererõhk? Sportlikud harjumused? jne.
Teha minu Palve-Meditatsiooni harjutust, jalutuskäigud.
Vajadusel tohter kirjutab lühiaegselt rahustit - Valocordin-diazepam´i ...

Loe edasi

Mida teha südamega?

Tere
Minul diagnoositi enne günekoloogilisele operatsioonile minekut tahhükardia. Süda lööb ~100 lööki minutis rahusoleku ajal juba 6 aastat. Pärast operatsiooni ütles arst, et narkoosi mõju all ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Noorus? Elukutse? Elukombed? ... Sportlik tegevus? Tervis-diagnoosid? ...?
Minu harjutus, veidi Valocordin-diazepam tilka ja siis selguvad juba edasised tegevused.
Vastuvõtule, siis on võimalik ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: