Koroona vastu vaktsineerimine 22.10.21 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere, ise hetkel vaktsineerimata koroona vastu ja olnud praktiliselt terve koroona aja kodune.(pea 2 aastat seega) Ma oma arust ei ole vaktsiinivastane, aga samas olen hetkel otsustanud kodus püsimise kasuks, kuna mul on see võimalus olemas. Vaktsinerimata hetkel just selle kodus püsimise võimaluse tõttu ja ka seetõttu , et ei ole sugugi kindel kas mind tohib vaktsineerida. Nimelt pole minu teada mind elus kordagi vaktsineeritud või kui siis 1 korra ja seda arstide soovitusel. Nimelt sündisin enne aegselt ja sünnitraumaga(PSI või miskit sarnast oli vist nimeks). Ja siis otsustatigi , et mind vaktsineerida oleks ohtlikum kui mitte vaktsineerida.Muu tervise info mis võib olla vajalik. Läbi põetud puukentsefaliit, pisut kõrge vererõhk.,magu ka kipub aegajalt pisut muret tekitama(ülehappesus..... , laktoositalumatus.) Arvan küll, et siin vähe infot mingi konkreetse nõu andmiseks. Samas sooviks teada teie nõud antud olukorras. Kas koroona vastu vaktsineerimine on soovitatav või mitte mu puhul?

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Selle info alusel on vaktsineerimine täiesti ohutu ! Tõesti 40 a eest olid mõned vaktsiinid vastunäidustatud, ka Teie mainitud probleemi korral. Koroonavaktiine tehakse vähihaigetele, rasedatele, immuunsushäiretega patsientidele- vastunäidustusi on väga vähe. Lõpmatuseni kodus ei saa olla, hakkab pikapeale vaimsele tervisele. Poes peab ikka käima, aeg-ajalt ka külas.
Pöörduge oma perearsti poole, ta leiab parima lahenduse vaktsineerimiseks.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Covidi vastu vaktsineerimine peale puugihammustust

Kas puugihammustus mõjutab kuidagi Covidi vastu vaktsineerimist - selle kõrvaltoimeid? Broneeritud on esimene vaktsiinisüst koroona vastu, kuid täna eemaldasin kinnitunud puugi ehk on entefaliidi või borrelioosi ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Ärge kartke, pöörduge julgelt Covid-19 vastaseks vaktsineerimiseks.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi

Vaktsineerimine

Mul on suvel 2020 kompuuterdiagnostikas tuvastatud põrnaarteri aneurüsm, mis praegu ootel ehk aasta jälgimisel ja suvel tuleb otsus, mis edasi. Uuringu alus oli d-dimeeride tõus 1,6. Vahepeal vereanalüüsi ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Esmalt vabandan, minust mitteolenevatel põhjustel jõudis teade Teie küsimusest minuni suure hilinemisega.
Isiklikult arvan, et võib teha koroona vaktsinatsiooni. Kuid arst vaatab Teid ...

Loe edasi

covid 19 vaktsineerimine

Tere!
Minul on mure vaktsineerimisega.Nimelt pakub perearst talle vaktsiini,aga mure seisneb selles,et ta pole vähemalt 25 aastat arstil käinud(pole vajadust olnud) ja sama palju aastaid pole ühtegi ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Esmalt vabandan viivituse pärast vastamisel. Sain Teie küsimusest alles nüüd teada.
Vaktsineerimine on ainus tõestatud efektiivsusega võimalus nakkavate haiguste vältimiseks. Oleme ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: