Madal Pulss 12.08.20 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere mure selline et puhke olekus läheb pulss madalaks kui õhtul tv vaatan pikali siis pulss on 50 ümber vahel ka kukub kuni 45ni ja öösel näitab vahel pulsi kell ka lausa 41. Kas see on ohtlik ja liiga madal? olen teinud jõusaalis raskute tõstmist 3x nädalas viimased 4 -5 aastat ei suitseta . kohvi ei joo.alkoholi ei tarbi.ülekaalu pole. lisaks veel et seoses lisa löökidega on viimase kuu jooksul tehtud Holter.koormustest.ja ka Ehhokardiogramm, kopsu röntgen ja pöhjalikud vereproovid.holteril oli 47 vesi ja paar svesi.koormustest oli Mets 10,9 ja Ehho oli ka korras .lisa löökide tõttu võtan ka nüüd Anti depresante (seroxat) ja xanaxit.. lisalöögid on pm kadunud nüüd peale nende rohtude võtmist.aga nüüd teeb muret kas mu pulss liiga ohtlikult madal pole? ja kas mu lisalöögid võisid siis tõesti olla vaid närvidest? on see reaalne?kas peaksin oma pulsiga uuesti arstile pöörduma?

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Tänan usalduse eest. Loen Teie kirjast, et olete füüsiliselt aktiivne noor mees. Madal pulss näitab head treenitust, tippsportlastel pulss 35-40 rahuoleksus ongi normaalne. Kui vaevused puuduvad, ja uuringud on korras, siis ei tasu pead vaevata madala pulsisageduse ja vahelöökide pärast. Oletan, et on tekkinud haigusärevus, mida leevendatakse antidepressantide ja rahustitega. Soovitan võtta asja mõistusega, ohtu tervisele ei ole, madal pusisagedus treenitud inimesel on normaalne. Ei tasu välja teha normaalsetest keha reaktsioonidest, elage täiel rinnal, tehke tööd, hoidke häid suhteid lähedastega, ehitage kodu, tegelege hobidega ! Vajadusel aitab psühholoog ja eneseabi. Kindlasti ei tohi rahusteid kasutada üle 1 nädala, soovitan loobuda ka antidepressantidest. Nende tarvitamine annab psüühhikale signaali, et ollakse haige ja on vaja ravida. See aga on kurnav ja süvendab veelgi ärevust.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Kiire pulss

Tere!

Soovin teie arvamust.
Olen terve elu olnud hädas madala vererõhuga, viimati veel pool aastat tagasi mõõdeti taas madal vererõhk. Samuti on mul olnud aeglane, arstide sõnul tippsportlase ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Soovitaksin natuke pikemalt uurida, kui seda on ühekordne pulsi ja vererõhu kontroll. On olemas head võimalused, ööpäevane vererõhu ja EKG monitooring vastavate seadmetega. Vajalik on ka vereproov ...

Loe edasi

Madal vererõhk lapsel 10a

Tere!

Poisil on kogu aeg madal vererõhk, pulss kõrge, väga tihti kõvasti valutab pea, perearst tegi analüüsi, ütles, et kõik korras, küsisin hemoglobiini kohta, ütles, et seda analüüsi ei ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Vabandan hilisema vastuse eest. Ma ei saa soovitada midagi enamat kui taas pöörduda perearsti vastuvõtule ja kõigi murede avameelset arutamist, vajadusel koostab kolleeg uuringute-konsultatsioonide ...

Loe edasi

Madal kehatemperatuur ja kõrge pulss

Tere dr. Veskimägi!

Kirjutan Teile, kuna minu emal, kes on 59-aastane on viimastel aastatel olnud kehatemperatuur väga madal. Eile oli isegi 38,3. Tavaliselt on 34,7, 35.2 jne. Pulss on kõrge ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Täanan mõtlemapaneva küsimuse eest. Kehatemperatuuri alanemine alla 35C vajab kindlasti tähelepanu. Ühelt poolt võib see olla konkreetsele inimesele omane, kuid võib olla mitmete haiguste ...

Loe edasi

kõrge pulss

Tere.

mure järgmine, alustasin paar nädalat tagasi jõusaalis treenimisega (enne seda on olnud sportimises päris suur vahemik, u 2 aastat pole aktiivselt sporti teinud). kuid nüüd on mul probleemiks ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Olete jätnud märkimata oma vanuse ja soo. Seetõttu ei saa anda sisulist vastust. Pidage nõu oma treeneri ja perearstiga.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi

TERE!


..Kuidas on seotud omavahel madal vererõhk 50/100 ja kiire pulss ca 110(see mitte terve päev, aga siiski pulss kiire pidevalt!) Külastasin perearst ja tegtud EKG, mis oli korras, kilpnäärme analüüsid, ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Teie perearst on teinud tublit tööd vaevuse tagamaa selgitamisel. Õnneks on analüüsid, ka kilpnäärme teatid ja TSH korras. See annab alust oletada nn vegetatiivset labiilsust, see on talitlushäire ...

Loe edasi

südame kloppimine

Tere! olen 34-a naine ja tunnen pidevalt raskust südame piirkonnas, vahel torgetena vahel kloppimisena vahel tundub nagu jääks lööke vahele. Mõõdan ka vererõhku mis on tavaliselt madal alates 90/63 ja ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Arvan, et esimene samm on perearsti külastamine. Vajalik on EKG, kilpnäärme testid. Kui need korras, on tegemist pigem somatoformse häirega, soo stressi avaldumisega kehalise vaevusena.
Head ...

Loe edasi

madal pulss

Tere

Viimasel ajal on mind vaevanud uimasus, peavalu, iiveldus ja korduvad silme-eest-läheb-mustaks pildid. Hiljuti pulssi mõõtes oli see 38, kuigi pidevalt on selle sageduseks olnud 54. Ei ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere K
Võimalik, et tegemist on seisundiga, mida arstide keeli nimetatakse vagotooniaks. Sellele ongi omane aeglane südametegevus, mqadal vererõhk ka Teie loetletud sümptomid.
Soovitan siiski ...

Loe edasi

pulss

Olen 32 a. probleemiks madal vererõhk ja kõrge pulss. 104/ 55 87 Mida peaksin ettevõttma.Millise arsti juurde pöörduma?


toredat suve!

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere Malle
Kui enesetunne on hea siis vast ei olegi vaja kuhugi pöörduda. Vererõhk 104/55 on päris normaalne. Pulsisagedus rahuoleku kohta ka pole viga, oletan, et mõõtmise ajal olite ka veidi pabinas. ...

Loe edasi

Madal pulsisagedus ( üldhaigused)

Tere! Olen 48.aastane naisterahvas. Lugesin Teie soovitusi külmade käte ja jalgade puhuks, mis mindki vaevavad, kuid minul "surevad" käed öösel ära. Mul on samuti väga madal pulss, sageli alla 40 löögi ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere Mare
Teie vaevustes on viited kahele erinevale seisundile. Madal pulsisagedus näitab Teie head treenitust millest on tingitud parasümpaatilise närvisüsteemi suurem aktiivsus ( nimetatkse ka ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: