Jõnksud südames ja kiire pulss 12.05.20 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere. Mure selline et aegajalt tunnen südames jõnksatusi. Tekib see enamasti nii et viskan voodisse pikali ja tunnen et pulss kiireneb ja südames tekivad jõnksatused. Vähemalt nii mulle tundub, pulssi katsudes jõnksatusi ei tunne.
Veel on probleem ka sellega et liikudes kiireneb pulss ja enesetunne halveneb. Kasvõi normaalsel kiirusel kõndides võib pulss tõusta 130-140ni.
Tihti tunnen ärevust ja olen närviline. Olen kahe väikse lapse ema ja seetõttu on ka ööuni kehv. Füüsiliselt olen vähe aktiivne kuid toitumine on korras.
Kas südameprobleemid võivad olla põhjustatud just stressist ja ärevusest või oleks ikkagi vajalik minna südameuuringutele? Ehk on midagi mida saaksin ise kodus ära teha?

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere!
Olete noor naine kes on ilmale toonud väikeste vahedega 2 last. Ühelt poolt näitab see seda et teie süda on terve, sest tõsise südamehaigusega oleksid kindlasti tekkinud teised sümptomeid. Kuid lastega ja eriti väikeste lastega tegelemine on vägagi raske. Magamata ööd pidev elamine lastele mille tõttu Unustab noor ema ära iseenda. Kirjeldatud südamevaevused on omased healoomulist tele südametegevuse häiretele vahel löökidele. Nende teket soodustab kurnatus ja väsimus. Julgen soovitada puhkust korraliku ja mitmekesist tervislikku toiduvalikut, piisava vee koguse tarvitamist ja head ööund. Kindlasti tuleb leida abilised kes aitaksid lastega tegelemisel. Kui südamevaevused püsivad ja tekivad uued sümptomid siis ei jää muud üle kui pöörduda oma perearsti vastuvõtule. Kardiogramm ööpäevane südametegevuse salvestamine erinevad analüüsid kilpnäärmeanalüüs täis vereproov ja teised uuringud aitavad vastata võimaliku haigust või välistada tõsise orgaanilise haiguse.
Head tervist soovides
Madis Veskimägi.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Kiire pulss

Tere!

Soovin teie arvamust.
Olen terve elu olnud hädas madala vererõhuga, viimati veel pool aastat tagasi mõõdeti taas madal vererõhk. Samuti on mul olnud aeglane, arstide sõnul tippsportlase ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Soovitaksin natuke pikemalt uurida, kui seda on ühekordne pulsi ja vererõhu kontroll. On olemas head võimalused, ööpäevane vererõhu ja EKG monitooring vastavate seadmetega. Vajalik on ka vereproov ...

Loe edasi

kõrge pulss

Tere.

mure järgmine, alustasin paar nädalat tagasi jõusaalis treenimisega (enne seda on olnud sportimises päris suur vahemik, u 2 aastat pole aktiivselt sporti teinud). kuid nüüd on mul probleemiks ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Olete jätnud märkimata oma vanuse ja soo. Seetõttu ei saa anda sisulist vastust. Pidage nõu oma treeneri ja perearstiga.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi

Rahuloleku pulss liiga kiire!?

Tere! Olen 23-aastane noormees, pikkus 187 cm, kaal 77 kg. Nimelt hakkasin jõusaalis käima. Seal tehti kardiotest ja selgus, et pulss liiga kõrge (111). Vererõhk oli 140/82. Diagnoosiks - pulss tahhukardeline ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Südame rahuks soovitan südame uuringuid. EKG, koormuselektrokardiograafia, kilpnäärme hormoonide analüüs, südame ultraheli. Kuidas neid Teie kandis korraldatakse ei oska öelda. Esimene käik ...

Loe edasi

TERE!


..Kuidas on seotud omavahel madal vererõhk 50/100 ja kiire pulss ca 110(see mitte terve päev, aga siiski pulss kiire pidevalt!) Külastasin perearst ja tegtud EKG, mis oli korras, kilpnäärme analüüsid, ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Teie perearst on teinud tublit tööd vaevuse tagamaa selgitamisel. Õnneks on analüüsid, ka kilpnäärme teatid ja TSH korras. See annab alust oletada nn vegetatiivset labiilsust, see on talitlushäire ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: