Maksanäidud 08.10.18 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere - käisin Synlabis maksapaketti tegemas.
Kaks näitu olid kollased.
INR on 1.40
PT on 55,8%

Mis see tähendada võib kui need korrast on?
Saan ma õigesti aru, et maksa sünteesi häireid ja maksatsirroosi?

Perearstile on aeg 17.10 juba kirjas.

Aitäh

Arst vastas:

Kristi Otsmaa

dr Kristi Otsmaa

Perearst

Tere!
Lisatud pilt jõudis minuni sellisena, et pole näha, mis konkreetsed analüüsid Teil on tehtud. Kui maksapaketis kõik teised analüüsid peale INR-i ja PT olid korras, siis tõenäoliselt Teil maksahaigust ei ole. INR ja PT on vere hüübimisnäitajad, mis võivad tõusta ka teatud ravimite tarvitamise puhul, vitamiin K imendumishäirete puhul ja ka teatud hüübimishäirete puhul. Soovitan konsulteerida oma perearstiga.
Lugupidamisega
Kristi Otsmaa
perearst

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Madal palavik ja kõhulahtisus.

Tere!

Viimased 7 päeva on olnud madal palavik (37-37.3 C, kaenlaalt kraadides) ja kõhulahtisus. Tavaline temperatuur on eluaeg olnud 36.4-36.6C.
Esimesed 3 päeva tundsin ennast halvasti, ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Kuna ka teistel pereliikmetel olid sarnased sümptomid, siis tõenäoliselt on tegu siiski viirushaigusega. Üks ja sama viirusnakkus võib erinevatel inimestel kulgeda erinevalt sõltuvalt konkreetse ...

Loe edasi

Paha tunne treeningu või füüsilise pingutuse ajal

Tere,

Olen ühe suure mure küüsis juba mitmendat aastat, nimelt trenni tehes või kui on mingisugune töö mis vajab suuremat ja pikemat pingutust hakkab mul halb ehk selline pearinglus tunne, ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Olen veendunud, et füüsilist haigust Teil ei ole. Tehtud uuringud on korras. Soovitan elamist täiel rinnal, aeg-ajalt tekkivaid ärevushäire vaevusi võiks õppida ise juhtima autogeense treeningu ...

Loe edasi

peale kanna olperatsiooni lähe jalg siniseks ja tursub alaspidi olles.

Kannaluu operatsioon oli 13.09.18 Kannas on 5 kruvi ja metallplaat.Haav on peaaegu paranenud ,jjalg on kipsis veel 2 nädalit.Häirib see,et jala alaspidi hoides juba vähese ajaga(10-20 sek.}läheb labajalg ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Igasugune operatsioon on päris tõsine tegevus, mis mõjutab normaalset vereringet ja kudede vedelike ning lümfiliikumist. Taastumine võtab aega ikka 6 ja enam kuud. Saan soovitada jäseme hoidmist ...

Loe edasi

Gastriit

Tere

Minul diagnoositi gastroskoopia käigus 31.08 hemoraagiline gastriit sapirefluxiga.Helico b ei ole..Vaevused on puhitus nii vasakul kui paremal ülakõhus.Ravimitest kirjutati algselt omeprazolum ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Kahjuks ei saa ma midagi konkreetset diagnoosida ega soovitada. Võimalik, et tegemist on mingist konkreetsest tegurist tingitud gastriidiga ja kaasuvalt esineb hoopis ärritunud soolesündroom, ...

Loe edasi

tundmatud punased täpid mis muutuvad laikudeks

milega on tegu ja kuidas ravida ?

algab väikese sügeleva täpina mis on katsudes kõva ja nahapinnast kõrgem, algselt tundus ka et tekkisid väiksed vedelikuga täidetud villid .

paari ...

Karmen Joller

Vastas dr Karmen Joller

Tere!

Raske on öelda, millega tegu on. Kirbud jätavad tõesti selliseid jälgi, alati ei pruugigi kirpe näha olla. Kirbud muide ei tähenda tingimata, et tegemist on räpase inimesega. Eriti meenutab ...

Loe edasi

veresoonte lõhkemine

Tere! Mul viimase kuu jooksul kolm korda vasaku käe pealt veresooned lõhkenud,eri kotadest.Miks lõhkevad ja kas saab ennetada? Äkki järgmisena lõhkeb peas?

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Ühe piirkonna veresoonte iseeneseslik "lõhkemine" on seotud pigem füüsilise ülekoormusega, pingutusega. Kindlasti tasub arstil läbi mõtelda süsteemse veresoontehaiguse võimalus ja hinnata ...

Loe edasi

Leokosüüdid alla normi ja maksa proovid kõrgemad

leokosüüdid alla normi 2,8 ja makasproovid üle normi ALAT 53,ASAT 50 ,lekosüüdid on esimest korda alla normi 2.8

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Kirjeldatud hälbed on piiripealsed ja väga muretseda pole vaja. Ise seostan neid Teie tarvitatavate ravimitega. Paari kuu tagant võiks külastada perearsti, hinnata analüüse dünaamikas ja ehk ...

Loe edasi

Lapsel punnid näol

Tere

Mure selline et millega tegu võib olla . Laps 11 kuune ja sellised pisikesed punnid ümber suu ja silmalaugudel ja silmade all ka.Aga rohkem ikka suu ümbruses. Kas tegemist allergiaga ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Tänan usalduse eest. Kahtlustan atoopilist dermatiiti ehk siis rahvakeeles allergiat, kuid mõtlen ka nahamädaniku ehk püodermiale. Valiksin raviks Fucidin H salvi. Kuid arst peaks lapsukest ...

Loe edasi

Villid jalgadel ja sõrmede vahel

Tere. 5 päeva tagasi tellisid paremale jalale kriimustusele kõrgemad villid. Kratsisin need katki. Tundus nagu need liikusid edasi ja nüüd on paremal jalal pildil nähtav olukord. Vasaku jala peale tellisid ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Kahjuks ma ei suuda selle pildi põhjal diagnoosi panna. Pildil näen ainult verd, kraapimisjälgi ja ravimit. Soovitan oma küsimus adresseerida nahaarstile või kui see pole võimalik, siis pöörduda ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: