närvivalu või magu 27.05.20 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere Doktor!
Olen antud teemaga pöördunud ka perearstile, kuid vastuvõtuni veel aega. Nimelt 10 päeva tagasi õhtusel grillüritusel sain eeldavasti külma.Järgmine päev tundsin 10 cm abaluudest all pool umbes keset selga valu, tegemist oleks nagu närvivaluga, kui liigutan siis võib lüüa sellise terava torke. Siis määrasin diclaci jne eriti ei aidanud, sama päeva õhtul kiirgus see valu mulle rinna alla paremale, kolmnurgas keskel seda valu ei ole, vaid just paremal ja nüüdseks olen tundnud ka vasakul. seljataga on see valu samal kõrgusel. ÖÖsel magada saan ja siis valu ei tunne. Perearst telefonis arvas ,et kaksteistsõrmiku ärritus kirjutas omeprasooli et alguses nädal aega 2 korda päevas, edasi üks kord. Mina aga ei tunne, et see omeprasool mind aitaks. Valu on endiselt.Pigem ajab mind puhitama ja kõhu punni. Mõõka käisin viimati neelamas 4 aastat tagasi, siis oli kõik korras, biopsia tuvastas kerge kroonilise gastriidi.Helicobakterit ei olnud. Tollal sõin samuti omeprasooli. Tükk aega pole enam magu mul tunda andnud, kuid nüüd tunnen seda pidevat valu paremal rinna all ribidepeal. Proovisin isegi 3 omeprasooli võtta, ka see ei aitand. Siis kirjutas seljavalu jaoks perearst arcoxia, hetkel kolmas päev võtan natuke vist isegi mõjub sest seljas närvivalu vähem. Mida Teie arvate kas antud juhul on tegu roietevahelise närvipõletikuga või tõesti võib asi hoopis maos olla aga miks siis omeprasool ei mõju veel? Kas peaksin uuesti mõõka minema neelma võib olla selle 4 aastaga tekkinud näiteks haavand? Vereanalüüsid olid korras, ka olid korras pankrease, maksanäidud ja põletikunäit. Kuna arst mind veel silmaga näind ei ole sooviksin natuke infot, kuna minu jaoks olete te väga tark ja hea kogemusterikas arst. Või oskate mulle soovitada, mis uuringut peaks tegema. Mainin et oktis tehti mulle pimeseoole op ja selle käigus kõhu ja vaagnapiirkonna ultraheli, teised organid olid korras. Kõrvetisi ja toidu tagasiheidet mul ei esine. Ongi selline valu tunne ribide vahel ees pool rinna all ja seljas. Kodus on 1 aastane laps keda sülle võtan.

Tänud!

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Vaevus on pigem omane selja-abaluu piirkonna lihaspingevalule, müofastsialgiale. Üheks riskifaktoriks on sundasend ja koormuse tõstmine. Noored, aastase lapse emmede terviseprobleemid ongi seotud sundasendi ja lapse tõstmisega.
Saan soovitada jätkamist Arcoxia raviga, paikselt valu piirkonda nt Emox või Perskindol salv 3-4 x p. Hea on ka venitusharjutused ja massaaz. Kui võimalik, siis lapsuke võib kellegi toe najal Teie seljal ronida. Maovaevused on Teie kirjeldatust erinevad, paari aasta tagant tasub arstil hinnata Teie mao seisundit ja vajadusel määrata mõni uuring või ravi.
Head tervist soovides
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Magu

Kas gastroskoopia näitab maos kasvaja olemasolu?

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tavaliselt jah.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: