Kusihape ja liigesevalu 24.11.17 / Perearst

Külastaja küsib:

Hommikul ärkasin kerge varbavaluga,parema jala suurem varvas oli valus astudes. Jalga ära löönud ei ole. Päeva peale valu süvenes niivõrd,et ilma lonkamata ja ilma jalalaba küljele astumata kõndida ei saanud. Päeval tõusis palavik 37.3 peale ja üldine enesetunne oli halb.

Jäegmisel päeval sain arstile. Varvas oli jätkuvalt valus, hästi kerge paistetus,valu kiirgab ainult varvtast ülesse tõstes või astudes,katsudes valu puudub nin ei ole ka punane.

Et välistada posagrat,tehtud vereanalüüs kusihappele ja põletikule. Analüüs põletikku ei näidanud ja kusihape seeriumis on 161,mis on tunduvalt vähem kui referentsväärtuse miinimum.
Netis lugedes on väike väärtus maksahaiguse jm hirmsate näitaja,perearsti sõnul aga madalat ei ravita ja midagi selle näitaja puhul ei tehta,aind kõrgeid näitaja puhul on ravi vaja.

Seega,palun Teie arvamus,mis on see kusihappe madal määra piir millest muretsema peab, kas on vaja lisaanalüüse.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Ärge muretsege- Teie analüüs kusihappe osas on korras, selles suhtes muretsema ei pea. Ausalt öelda, ei ole oma u 100 000 vastuvõtu jooksul kohanud podagrat noorel naisel. Kuid varbaga midagi on. Selleks võib olla naha-nahaaluskoe põletik pisivigastusest, küüne sissekasvest vm. Sellele viitab ka palavik. Mõistlik on taas minna arsti vastuvõtule ja kõike arutada, infot annab lihtne põletikuproov- CRP. Seniks võiks soovitada kampriõli kompressi, ibuprofeen 0,4 x3, rahu.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

ALAT, ASAT, kusihape

Tere,

Käisin südame koormustestil, mille tulemusel lasin teostada endale ka vastava vereanalüüsi. Muret tekitas sealt 3 näitajat. ALAT 61,8 ; ASAT 38,2 ; kusihape 479,2
Isiklikult olen ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Põhjusi on väga palju. Targem on analüüse uuesti korrata ja siis saab Teid vahetult nägev-uuriv arst midagi välja pakkuda edasise osas.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi

Ülekaalulisus ja halvad analüüsid

Tere!
Olen 58 aastane naine ja 162/95. Vererõhk on pidevalt kõrge 170/110,kuigi võtan vererõhu alandavaid tablette. Nüüd arst määras teised,täna oli 135/90-le. Kuid analüüsid olid kõik kehvad,veresuhkur ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Teil on kahjuks rida kroonilisi haigusi, mis kõik nõuavad tervikliku lähenemist ja ravi. Küllaltki sageli vajab inimene selliste haigustega 3-5 erinevat rohtu ja dieedi pidamist. Teie arst saab ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: