Kõhuvalu 09.04.16 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere,
Kirjutan teile seoses probleemiga, mis algas umbes 6 kuud tagasi. Nimelt valutab mu kõht paremalt poolt. Valu on kõrgemal kui pimesool.

Umbes kuu tagasi perearsti vereproov andis tulemuseks helico bakteri, tegin kuuri läbi, kuid ütleks, et vaegused läksid hullemaks, mille tõttu pöördusin gastroenteroloogi poole, kelle meelest mu valud ei saa olla seotud helico bakterist tingitud valudega, sest helico bakteri puhul oleks valud pigem maos, minul aga soolestikupiirkonnas paremal.

Olen nüüdseks läbinud mitmeid uuringuid ning teinud kõikvõimalikke proove, toon mõned neist siinkohal välja:
Vereproov, milles põletikunäitajad olid normis;
Lisaks võetud markerid munsarjapõletiku; parasiidid soolestikus; sapipõie; kõhunäärme põletike osas, mis olid normis.
Uriiniproov - normis;
Ultraheli - normis ( Teostatud uuring: UH uuring kõhu- ja vaagnapiirkonnast; UH-leid: Maks: Ühtlase ehhogeensusega. Koldelist leidu ei sedasta. Sapipõis: sisaldis on homogeenne, kivivarje ei sedasta; sapipõie sein on põletikutunnusteta. Sapiteed laienenud ei ole. Kõhunääre: tavalise suuruse ja ühtlase struktuuriga. Põrn: normaalse suuruse ja struktuuriga. Neerud: tavalise mõõtmetega ja struktuuriga. Kive ega paisu ei sedasta. Kusepõis: kontuurid on siledad, valendik on vaba. Vedelik kõhuõõnes : ei sedasta. Kokkuvõte: Aktuaalse leiuta.
(Tehtud kahel korral)

Kolonoskoopia, mis oli normis. Võeti tükk peensoolest. Selle puhul ka kõik normis. (Teostatud uuring: Kolonoskoopia Hinnakoodid: 7558, 7552 Vaadatud jämesool ja iileumi lõpuosa. Sooles rohkelt sappi. Limaskest kogu ulatuses sile, roosa, hästi jälgitava veresoontejoonisega. Haustrad gratsiilsed. Peensoole lõpuosa limaskest visuaalselt normis. siit biopsiad. Kokkuvõte: Normi leid. )
Biopsia vastus: peensool /ileum/ 2 peensoole tükki, mille kõrgeid hatte vooderdab peensoole-tüüpi silinderepiteel. Ühe tüki prooprias näha suurt lümfoidfolliikulit (sobib Peyeri naastule). Mõlema tüki prooprias füsioloogilisel hulgal põletikurakke. Kroonilise põletiku tunnused puuduvad. M00100 - normaalne kude /histologia normalis NAS/

Lisaks oleks külastanud füsioterapeuti, kes ütles, et rüht on korras.
Samuti günekoloogi juures käidud, kelle võetud proovid olid samuti normis.

Töötan igapäevasel arvuti taga, valud tekivad tavaliselt püsti seistes ja kõndides. Valud on pigem teravad ja hooti esinevad. Leevenevad istudes või pikali heites. Umbes 10 aastat tagasi oli trauma liiga raskete asjade tõstmisest, mille tõttu sattusin haiglasse.

Kuna uuringud ei ole midagi minu probleemi osas selgemaks teinud, otsustasin teie poole pöörduda. Kas on võimalik, et tegu võib olla ka mingisuguse muu probleemiga - lihased või luud ? Umbes aasta tagasi tundsin paremal roidekaare juures valu, täna see enam kaebusi ei põhjusta.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere
Tänan usaldava kirja eest. Julgen asja seletada sedamoodi. Ütlete oma kirjas kõik kenasti ära. Vaevus mis tekib liikudes ja leevendub rahuolekus ja istudes on seotud luu-lihassüsteemiga. Arvutitöö- jälle on annate ise seletuse. Väga tubli ! H.pylori elab igal 5 inimesel maos, see on oluline, kui kaasuvalt esineb mao või kaksteistsõrmisoole haavand, siis peaks seda pisikut eradikeerima ehk lihtsalt kõrvaldama. Oletan, et Teie perearst määras Teile 2 erinevat antibiootikumi, nt klaritromütsiin ja amoksitsilliin. Vaevuste ägenemine pärast seda ravi on seotud antibiootikumravist tekkinud seedetreakti bakterite normaalse tasakaaluhäirega, julgen nii selgitada.
Aga kõige tähtsam- mida teha. Soovitan oma töökoha täiesti ümber korraldada, lasta muretseda ergonoomiline tool, hiir, randmetoega hiirematt. Kogu mööbel võiks keerata võimalusel täiesti peegelpilti senisega. Iga tund leidke aega 5 min et teha venitusharjutusi kaela-rindkere ja nimmepiirkonnale. Mingit salapärast ja tõsist haigust ei saa pärast kõiki neid uuringuid küll kahtlustada. Rahu ja mõned ümberkorraldused töökohal.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Parasiidid

Tere.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Mure sinusiidiga pärast hamba eemaldamist

Tere,


Aprilli lõpus eemaldati mul parempoolne esimene ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Linaluuuss ehk naaskelsaba.


Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tervist !

Loe edasi

Kas põhjust nahaarsti vastuvõtuks

Tere


Mõlema suure varba küünel on must plekk ning ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Vererõhk erinevatelt kätelt mõõtes

Tere!
Küsimus vererõhu kohta.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Hellicobakter


Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Pea käib ringi

Tere,

Nimelt, käib mul pea ringi kui ma hommikul ärgates ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tere

Loe edasi

Kopsuröntgeni vastus

Ma sain röntgenist vastused ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere,
Lugupidamisega
Kristi Otsmaa
Perearst

Loe edasi

Tromboos kopsudes


Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!


Loe edasi

Kõrge vererõhk.


Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tervist !

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: