Pikk viiruslik nohu ja lõhnataju kadumine 03.04.16 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere!

Sain 25.03. sugulaselt kurguviiruse, mis algas kurguvaluga, aga läks kiirelt üle tugevaks, paksuks nohuks, mis kestab siiani, kuigi hakkab järele andma.
Kurgule kasutasin taruvaiguspreid ja valu möödus 2-3 päevaga.
Nohu ilmus 3. päeval. Esiteks tegin ise soolavett ja tõmbasin seda ninna, hiljem tarvitasin ninna pritsimiseks apteegi füsioloogilst vedelikku, kasutasin apteekri soovitusel mentoolipulka (mis nina ei avanud) ja 2 päeva Sinupret. Et selline ravi ei mõjunud, kasutan apteekri soovitusel 4. (viimast) päeva Sudafedi (60 mg) tabelette, mille täna lõpetan. Nina on vahelduva eduga lahti ja kinni.
Küsimus: kas lisaks eelnimetatud ravile peaks veel midagi tegema või jääb loota, et peale Sudafedi lõpetamist läheb nohu lõpuks ka üle? Teine, suurem mure on, et viimasel kahel päeval on mul täielikult kadunud lõhnataju, isegi värsket kohvipakki avades ei tunne mingit lõhna,

Tänades

Arst vastas:

Le Vallikivi

dr Le Vallikivi

Perearst

Tervist
Kui nohuga ei kaasne palavikku ja survetunnet nina kõrvalkoobaste või otsmikukoobaste piirkonnas, siis võib ka täiesti harilik viirusnohu kesta isegi kuni 4 nädalat. Kui kaebused on taandumistendentsiga, siis võib rahulikult ootele jääda iseeneslikku kadumist, aga kui läheb järjest hullemaks, ninaeritis on ainult ühelt poolelt, vinav, kaasub survetunne - siis maksab sellega ikka arsti vastuvõtule pöörduda. Lõhnataju taastumine võib võtta nädalaid peale nohu taanndumist.
Parimate tervitustega
Le Vallikivi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Parasiidid

Tere.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Mure sinusiidiga pärast hamba eemaldamist

Tere,


Aprilli lõpus eemaldati mul parempoolne esimene ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Linaluuuss ehk naaskelsaba.


Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tervist !

Loe edasi

Kas põhjust nahaarsti vastuvõtuks

Tere


Mõlema suure varba küünel on must plekk ning ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Vererõhk erinevatelt kätelt mõõtes

Tere!
Küsimus vererõhu kohta.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Hellicobakter


Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Pea käib ringi

Tere,

Nimelt, käib mul pea ringi kui ma hommikul ärgates ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tere

Loe edasi

Kopsuröntgeni vastus

Ma sain röntgenist vastused ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere,
Lugupidamisega
Kristi Otsmaa
Perearst

Loe edasi

Tromboos kopsudes


Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!


Loe edasi

Kõrge vererõhk.


Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tervist !

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi