Vedelikupeetus (organism ei väljuta vedelikku),mure neerude,põiega. 17.08.15 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere!
Mure suur,miks see nii võib olla ja kuidas ravida? Eelmise aasat lõpus oli mul põiepõletik(uriinis oli verd),sel aastal veebruaris ja aprillis oli samuti põiepõletik(jälle uriinis verd).Nb! külmetanud pole,hoian teadlikult ennast. Käisin ka aprillis uroloogi juures,kes saatis ultrahelisse ja tehti ka tsüstoskoopia,vastuseks sain et kõik on justkui korras.Et kui põiepõhjas ongi natuke verd,et see pole ohtlik,et see viitab nagu kroonilisele põiepõletikule,arst rääkis nii. Aga umbes aasta tagasi on mul selline probleem,et uriin ei välju täielikult.Praegu täpselt sama seis.Peale wc-käimist on kohe tunne et peaks tagasi minema,kuna uriini tuleb nii vähe,liiga vähe(natuke sirtsutan ainult).Ja seepärast käin iga natukese aja tagant ka öösel(2x) wc suure pissimise vajadusega aga ei väjuta praktiliselt midagi.See on nii paha tunne.Mind pole aidanud mitmed käsimüügis olevad vett väljutavad teed ega tabletid,olen paljusid kuurina tarvitanud aasta vältel.Tunnen kuidas ülakeha turses on ja ebamugav olla,seda juba ikka mõnda aega(võimalik et pool aastat) enne rasedust.Olen väga mures,kuna olen hetkel rase, kaheksandat nädalat juba.
Nefroloogi juurde sain aja alles 6 nädala pärast.See on liiga pikk aeg,kardan et ma ei suuda seda täispõietunnet kannatada nii kaua.praegu juba meeleheitel.
Mida küll teha,kust abi otsida.Palun abi!
Palju tänu juba ette!

Arst vastas:

Le Vallikivi

dr Le Vallikivi

Perearst

Tervist
Kui Teid rasedana arvele võetakse, siis tehakse kindlasti ka uriinianalüüs ja kui Teil on olnud eelnevad põletikud, siis kindlasti tasub teha ka uriinikülv, et vaadata, ega mõni bakter pole krooniliselt põide elama jäänud. Kindlasti on Teie kaebuste puhul suur osa ka rasedusel - selle puhul on tursetunne, väga sagedase urineerimise tunne, õise urineerimise ja põie mittetäieliku tühjenemise tunne üpris harilik kõrvalmõju ka juba siis kui loode veel emakas nii suur ei ole, et põiele rõhuda. Aga uriinianalüüs ja külv annavad muidugi täpse vastuse ja nefroloogile otsest vajadust minna ei olegi.
Iseenesest profülaktikameetmeid tulevaste ägenemiste vältimiseks (eriti raseduse ajal) võiks ja peaks kindlasti kasutama. Külmetamise vältimine on üks teema, samuti tuleks eelistada sünteetilisele pesule puuvillast ning vältida stringide kandmist. Seksuaalvahekorra puhul on väga oluline, et libiainet oleks piisavalt (vajadusel võib kasutada libestit juurde) ja peale seksi tuleb kindlasti pissil ära käia. Intiimpiirkonda pesta ainult sooja veega, dushigeeli või seepi mitte kasutada (kui siis ainult lõhnastamata spetsiaalseid piimhappega intiimpesuvahendeid) ja juua tuleb piisavalt - soovitavalt pigem haput vedelikku, kohv või tee ei sobi. Piimhappebakterite ja jõhvikaekstraktiga tablettidest/kapslitest on samuti abi, neid võib tarvitada täiesti regulaarselt, küll aag ei soovita raseduse puhul kasutada vett väljutavaid vahendeid.
Lugupidamisega
Le Vallikivi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Põie probleem

Tere

Mure lähedase pärast. Peale insulti (jaan.2022) peamiselt voodikeskne. Kasutab mähkmeid.

Probleemid põiega. E.Coli bakter.

Praegu vere näit GGT 98. Uriinis leukotsüüdid ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Tabatud on erinevad elundkonnad. Voodihaigel võib mähkmest levida kuseteedesse pisikuid ja tekib põletik.
Maksaproovi tõusu põhjuseid peab uurima. Teid aitab Teie perearst..

Loe edasi

küsimus

Tere! Olen 21 aastane tütarlaps ja mul selline mure. Alati, kui ma tabrin vedelikku, mu keha nagu hoiab selle endale ja ei lase välja. Nõnda on kogu aeg ebameeldiv "paisunud" tunne. Õhtuti, kui koolist ...

Vastas dr Eero Merilind

Lugupeetud Eve.



Soovitan pöörduda siiski arsti vastuvõtule. Vedeliku peetus organismis

viitab mõnikord neerude funktsioonihäirele. '



Lugupidamisega,
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: