Eosinofiilide vähesus 16.04.15 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere,

Kas peaksin muret tundma eosinofiilide vähesuse pärast? Muud verenäitajad on justkui normi piires.
HDL-kolesterool 1.6 mmol/l > 1.0 mmol/l
Kolesterool 4.0 mmol/l 60 ml/min/1,73m2
Glükoos 5.4 mmol/l 4.1 - 6.1 mmol/l
Ferritiin 73.1 µg/l 10 - 150 µg/l
Kilpnääret stimuleeriv hormoon ehk TSH 1.79 mIU/l 0.40 - 4.00 mIU/l
Vitamiin D (25-OH) 22.1 nmol/l > 75.0 nmol/l
Hematokrit 39.1 % 37.0 - 47.0 %
Monotsüütide suhtarv 5.7 % 1.0 - 11.0 %
Leukotsüüdid 4.9 x10^9/l 4.1 - 9.4 x10^9/l
Basofiilide arv 0.02 x10^9/l 0.00 - 0.10 x10^9/l
Basofiilide suhtarv 0.4 % 0.0 - 1.0 %
Eosinofiilide arv 0.02 x10^9/l 0.03 - 0.44 x10^9/l
Eosinofiilide suhtarv 0.4 % 1.0 - 5.0 %
Hemoglobiin 137 g/l 118 - 150 g/l
Lümfotsüütide arv 1.51 x10^9/l 1.30 - 3.60 x10^9/l
Lümfotsüütide suhtarv 30.8 % 20.0 - 45.0 %
Monotsüütide arv 0.28 x10^9/l 0.20 - 0.80 x10^9/l
Neutrofiilide arv 3.07 x10^9/l 1.50 - 6.70 x10^9/l
Neutrofiilide suhtarv 62.7 % 40.0 - 80.0 %
Trombotsüüdid 273 x10^9/l 150 - 450 x10^9/l
MCH 29.7 pg 28.0 - 36.0 pg
MCV 84.6 fl 82.0 - 99.0 fl
Erütrotsüüdid 4.62 x10^12/l 4.00 - 5.10 x10^12/l
HbA1c 5.2 % 4.0 - 6.0 %
HbA1c 33.3 mmol/mol 20.0 - 42.0 mmol/mol

Ette tänades

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere
Ärge muretsege- ei ole allergiat, ega kõhuusse. Nende puhul on eosinofiilide hulk suurem. Need väärtused on saadud automaatanalüsaatorist ja näitavad kõike ligikaudselt, seda ei tohi südamesse võtta. Murelikuks teeb D vitamiini vähesus- see on umbes nii nagu keskmisel eestasel- ikka 3 x normist vähem.
Raviks D vitamiin 1000 ühikut päevas paar kuud- annust katsub apteeker soovitada sõltuvalt Teile meelepärasest ravimvormist- kapslid, õlid jms. Suvel ka parajalt päikest.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Analüüsid paigast ära

Tervist!

Asendusarst leidis verest helicobakteri. Tegin oma kuludega lisa analüüsi ja sealt tuli välja mitu näitajat mis on paigast ära. Paigast ära on järgmised näitajad: Eosinofiilide suhtarv ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Püüan aidata. Vajalik oleks mao-kaksteistsõrmiksoole uuring ehk rahvakeeli mõõganeelamine, selle protseuudiriga saab võtta otse maost ka Helicobacter pylori testi, ultraheliuuring, ussnugiliste ...

Loe edasi

Vereanalüüs

Tere,

Sooviksin selgitust vereanalüüsist saadud vastusele. Mida tähendab kui eosinofiilide suhtarv on alla normi (0,9% - ref väärtus 1,0-5,0) ja lümfotsüütide arv on alla normi (1,1*10^9/l ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Kahjuks ei ole esitatud andmete põhjal võimalik täpselt öelda, millega tegu. Hinnangu andmiseks oleks tarvis teada kogu kliinilise vere analüüsi vastust. Eosinofiilide ja lümfotsüütide puhul ...

Loe edasi

Vereproov

Mis võib põhjustada nii madalat leukotsüütide ja neutrofiilide abs arvu? Kas on põhjust muretsemiseks? Perearst pidas seda normaalseks. Mis aitab neid näitajaid tõsta?

05.04.2013 15:28: Hemoglobiin ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tervist,
praegusel viirushaiguste kõrgajastul näeme selliseid muutusi sageli ägedast haigusest paranejate veres. See normaliseerub tavaliselt iseeneslikult, nii et kui muid kaebusi ei ole, siis ei ...

Loe edasi

Vere uuringute tulemused.

Tere Lp. Dr.Veskimägi!
Paluksin natuke tõlget vere-uuringutele. Perearst on Soomes ja sinna saan alles juunikuus, seega sooviksin teiepoolset arvamust.

Hematoloogised uuringud.
Mees, ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Kõigi teostatud laboratoorsete analüüside tulemused on normi piires. Ei esine kevveresust ehk aneemiat, ei põletikku, ei maksakahjustust.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi