Palun nõu 23.05.14 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere,
Sooviksin Teie poolset arvamust.
Terviseprobleem algas peavaluga- pea valu oli suruv ja selline sähviv. Lõi ka silmakoopastesse väga terava valu. Tehtud on vereanalüüs mis oli korras. Lisaks ka borrelioosi analüüs mis oli negatiivne. Suunati neuroloogi juurde, kes suunas mind peaaju kompuutertomograafiasse, kuna mul pea ka uimane ja enese tunne ei olnud väga hea. Kopmuutri vastust oodates olin väga elevil ja närvis muidugi, et äkki midagi ikkagi korrast ära. Kompuutri vastus oli korras ja mingeid kõrvalekaldeid ei avastatud- ehk aju korras. Aga nüüd probleemiks kuklas ka kaelas on valud, on selline tunne et nina suriseb ja üks jalg ka nagu suriseks.. või ma ei oskagi täpsemalt kirjeldada. Ei maga ka hästi- ärkan palju üles või siis tunne et ei maga üldse. Olen käinud arstil, aga ütleb et närvidest need surinad. Tahavad AD pakkuda, aga ma kindlasti ei taha neid võtta. Mis oleks soovitused ? Mul on varasemalt olnud hea ja sügav uni. Mul ei ole kunagi midagi sellist olnud. Lähen ka silmaarstile kontrolli.

Arst vastas:

Kristi Otsmaa

dr Kristi Otsmaa

Perearst

Tere!
Kirjutate, et Teie terviseprobleem algas peavaluga, mille tõttu tehti Teile põhjalikud uuringud: vereanalüüs, borrelioosi test, peaaju kompuutertomograafia, neuroloogiline läbivaatus. Teie kirjast selgub, et kompuutertomograafia vastust oodates olite väga elevil ja närvis. Loetletud sümptomid võivad viidata algavale ärevushäirele. Nimetatud seisundi peamiseks tunnuseks on liigne muretsemine, millega kaasnevad ka erinevad kehalised sümptomid (lihaspinge, unehäired, kerge väsimine, ärrituvus, mõnikord ka südamepekslemine ja õhupuudustunne). Sageli võib esineda ka pingepeavalu. Arevushäirele on iseloomulik, et patsiendil on kehalised vaevused ehkki kõik tehtud uuringud on normis. Soovitan Teil kindlasti pöörduda uuesti oma arsti poole. Ärevushäirete raviks kasutatakse tõepoolest ka antidepressante, kuid on ka teisi võimalusi. Kui Te ei soovi antidepressante võtta, siis rääkige sellest oma arstile ja uurige teiste ravivõimaluste suhtes.
Lugupidamisega
Kristi Otsmaa
Perearst
Confido Erameditsiini Keskus

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

analüüs

Palun selgitust ja nõu jälle Teilt uriini analüüsi kohta,Olen küll vana aga ikkagi.Lasin need ise teha ning oma perearstilt nõu ei saa-------o
Albumiin uriinis 9,4mgl
Kreatiin uriini 13,5mmol/l

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Teie probleemistik on keerukas, arvuti teel seda ei saa lahendada. Osa andmeid on kummalised, ilmselt valesti ümber kirjutatud. Palun pöörduge uuesti oma perearsti vastuvõtule.

Loe edasi

Pistmine

Tere,kas te teate miks mõnikord peale füüsilist tööd pistma hakkab

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Kahjuks on küsimus äärmiselt ebamäärane, on vähemalt 10 piirkonda inimkehas "kus võib pista". Kui mure on tõsine, siis palun pidage nõu oma perearstiga.

Head tervist soovides,
Loe edasi

hammaste krigistamine

olen 37a. terve naine. Krigistan aeg-ajalt magades hambaid. Põhjust ei tea, aga tahan sellest lahti saada. Palun aidake.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Sagedamini on hammaste krigistamise põhjuseks päevane stress. Et midagi konkreetsemat otsustada soovitan nõu pidada oma perearstiga.
Head tervist soovides Madis Veskimägi

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: