Luu valutab 21.03.14 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere. Kirjutan teile, kuna enda perearsti on telefonis raske kätte saada, aga kohe vastuvõtule ka ei taha joosta. Nädal tagasi tundsin käe sees (umbes seal, kus on küünarukk) tuikavat tuima valu, see kesktis nii paar päeva. Valu ei olnud mitte küünarnuki sees, aga seal kandis ja kiirgas nagu natuke laiali. Ei pööranud sellele erilist tähelepanu, mõtlesin, et äkki arvutiga töötamisest (mul on istuv töö kontoris). Nüüd täna jälle käsi õrnalt valutab ja paar korda lõi täna valu ka põlve. Ca kuu aega tagasi käisin lapsega kelgutamas ja pärast seda järgmine päev valutas sabakont, mis on õrnalt siiamaani vahel tunda andnud, aga ei midagi erilist. Sama käsi, mis valutab praegu, selle peale kukkusin detsembri kuus libedaga, käsi valutas siis paar päeva (raske oli kätt tõsta ja muid liigutusi teha), aga läks siis ise üle. Mingit sporti ma ei tee ja sporsivigastusi ei ole olnud. Hakkasin internetis googeldama "luuvalu" ja nüüd loen juba igasugu õudusi vähist jms. Millest need vald mul tingitud võivad olla? Kas need võivad olla ka liigesevalud? Aasta tagasi eemaldati mul kurgumandlid, sest olid koguaeg lapsest peale põletikulised. Tean, et mandlipõletikud pidid põhjustama liigesevaevusi. Liigesed paistes küll ei ole ja seda käe valu olen pannud tähele just tööl olles.

Arst vastas:

Le Vallikivi

dr Le Vallikivi

Perearst

Tervist,
Teie poolt kirjeldatud valud on õnneks tüütud, aga täiesti ohutud. Liigespõletik ei käi niiviisi, samuti mitte vähk.
Pigem on Teie kaebuste põhjuseks vähese füüsilise aktiivuse foonil tekkinud pingesündroomid - need tekivad enamasti nendes piirkondades, kus kõõlus/kõõlused luule kinnituvad. Kui mingil põhjusel on tekkinud vale koormus (äkiline traumajärgselt või krooniline näiteks pidevast tööst arvutiga) ja lihastoonus on nõrk (puudub sportlik harjumus, mis toonust hoiaks), siis pingeasendist tekibki valu. See on kord parem, kord hullem, kord siin, kord seal.
Julgeks soovitada soojendavat regulaarset määrimist, vajadusel ka suukaudseid valuvaigisteid, aga ennekõike siiski Teile meeldivat sportlikku aktiivsust vähemalt 3-l korral nädalas vähemalt 30 minutit. NB! Alustada tasahaaval ja üle valu piiri sportida ei tohi!
Lugupidamisega
Le Vallikivi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

d-dimeerid

Tere!

Loodan,et olete õige arst kellelt küsida.Avastasid digiloost,märtsis võetud vereproovid d-dimeer 0.74
ülejäänud proovid kõik korras.EKGd tehtud mitu korda ja alati korras,ka nüüd ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Võimalikke põhjuseid on palju. Kirja teel ei saa diagnoosida ega ravida. Palun pöörduge oma perearsti vastuvõtule.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: