Igapäevased valud. 05.09.12 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere!
Mureks on juba mitu kuud igapäevased valud ja tuimus vasakul pool käes, kaenla all, rinnakus ja jalas. Aega-ajalt lööb valu ka üla- ja alaselga ning kõhtu. Paremal pool lööb valu jalasäärde, rinnakorvi alla, kaela ja silma, kuid need taanduvad varsti. Tihti esinevad peapööritus, tasakaaluhäired, tuimad peavalud(otsmik ja meelekohad). Katsudes on peanahk tundlik. Õhupuudus ja köha(kestnud juba veebruarist). Peale söömist on halb enesetunne ja iiveldus.
Hiljuti on lisandunud neeluvalu, mis kiirgub suulakke ja vasakusse kõrva(eriti neelates).
Lisaks on nägemishäired: silme eest läheb tihti mustaks. Lugemise ajal hägusus, kui nägemine taastub siis vasakus silmas ennem kui paremas, tavaliselt hakkab ka pea ringi käima kui üritan edasi lugeda. Seda ei juhtu igapäevaselt.
Auto- ja bussiaknast ei saa enam välja vaadata, pea hakkab ringi käima, samuti ei saa vaadata kiiresti liikuvaid esemeid. Varem ei ole need probleeme tekitanud.
Aprilli lõpus avastati mul B-12 vitamiini puudus(77 pmol/l). Raviti B12 süstidega(20) ja Retaferi tablettidega. Käisin ka gastroenteroloogi juures, tehti gastroskoopia: tulemused näitasid, et haavandeid, tsöliaakiat ei olnud. Söögitoru ja mao vaheline lukuti oli funktsiooni häirega.
Hilisemad vereproovid on olnud korras. Valusid olen ravinud perearsti soovitusel ibumetiini ja diclaci geeliga. Ravi lõppedes on varsti valud tagasi ja hullemad.
Kuna olen perearsti oma tihedate visiitidega juba ära väsitanud, siis palun soovitage, millise eriarsti juurde pöörduda, kuna enesetunne on halb ja segab töölkäimist, olen juba täiesti nõutu ja meeleheitel. Olen käinud ka psühhiaatri juures, tema soovitas füüsiliste kaebuste põhjust edasi uurida, sest psühhiaatriliselt olevat kõik korras.

Arst vastas:

Le Vallikivi

dr Le Vallikivi

Perearst

Tervist,
Teie kaebused on väga mitmekesised, mistõttu on perearst see, arst, kes seda kõike ühe tervikuna vaatab ja näeb ning otsustab, kuidas Teie terviseprobleeme edasi käsitleda, seda enam, et mitmete eriarstide juures Te juba oletegi konsultatsioonil käinud. Kui Teie puhul domineerib valukaebus, siis on olemas ka spetsiaalsed valukabinetid, kus spetsialistid aitavad lahendada probleeme kroonilise valuga.
Lugupidamisega,
Le Vallikivi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Valud alaselja-puusa-ja alakõhu piirkonnas.

Tere, üle ca 3 a tagasi tekkisid alaselja ja puusavalud. Sellised tuimad, närivad. Seostasin seda päris alguses aiatöödega, jalgrattasõiduga. 2 a tagasi raseduse ajal lisanduvate kilodega. Alakõhuvalud ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Saan soovitada nõupidamist oma perearstiga, abiks võib olla ortopeedi, reumatoloogi ja naistearsti konsultatsioonid.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi

Kaelalülide asend

Tere doktor!

Taastusraviarsti külastades sain teada, et kui tavaliselt on inimesel kaelalülid küljelt vaadates selgrooga võrreldes mingi nurga all kaldu kuni koljuni, siis minul lähevad need ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tervist,
Kahjuks on Teie küsimusele röntgenpilti nägemata keeruline vastata. Samas on sedaviisi, et pahatihti ei ole väga head omavahelist seost inimese kaebuse ja röntgenpildil leiduva vahel. Ealised ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: