Põlve- ja puusaliigeste valu 16.05.12 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere. Juba 4-5 kuud vaevavad põlve- ja puusavalud. Need on mul juba vanad tuttavad, aga nüüd ei taha kuidagi üle minna. Võimlen pidevalt, sõidan jalgrattaga, püüan rohkem liikuda ja kaalu jälgin. Nüüd aga on valus rattaga sõita, trepist käia ja võimelda. Öösiti ei lase valu magada. Olen võtnud põletikuvastaseid ravimeid, kas peaks ehk puusa süstima? Või on hoopis tegu skolioosist tingitud närvivaluga? Palun abi, kelle poole pöörduda.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere
Osteoartriit on liigeste haigus, mille aluseks on liigeskõhre kulumine ja liikesvõide nappus. Mõõduka koormusega liikumine on hea, kuid üle selle enam mitte. Oletan vaevuse püsimise põhjuseks Teie liigse usinuse käimisel ja võimlemisel. Imelik küll, arstid kipuvad ju kõiki panema liikuma. Kuigi ebaarstlikumat väljendit- sööge rohtu ja võimelge on raske leida.
Teid saavad abistada perearst, taastusraviarst ja ortopeed. Tablettravi korrigeerimine, sobivama liikumis ja harjutustekava leidmine jm. Vahest oleks vajalikud ka liigeseid ja lülisammast täpsustavad uuringud, kui senised on tehtud aastate eest.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Puusaliigese artroos

Sooviksin teada kas mu perearsti soovitused on õiged ja võib olla soovitate midagi enda poolt
Täna mu sõnade pealt perearst pani diagnoosi-puusaliigese artroos.
Suunati ka röntgenisse. Röntgeni ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Radiogrammil ei ole õnneks rasket puusaliigese kulumist. Ei ole ka muud valu põhjust näha. Küllap on perearst välistanud puusaliigese valu teised põhjused, teinud nn reuma, UA, borrelioosi ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: