Reiel "surnud tsoon", sipelgate sibamistunne, valu 31.03.12 / Perearst

Külastaja küsib:

TERE! Minul selline mure- minu vasaku jala reiel on \\\"surnud tsoon\\\". Selline käelaba suurune piirkond, mis pidevalt \\\"kibeleb\\\". Ja viimasel ajal- nii kaks nädalat ei lase pikalt seista. Siis lööb sellise tulise valu sisse, nagu oleksin keeva vett peale kallanud. Kui kohta masseerida annab järgi. Töötan lasteaias ja jalutuskäigud on lõpu poole väga vaevalised. Kui istuda siis on lihtsalt selline \\\"sipelgate sibamine\\\", aga päris ära ei kao. Ise ravinud ma seda veel ole. Tean ka, et olen seda kohta palju kolkinud vastu lauanurki jne. Siis on küll sinakad olnud, aga nagu ikka kaovad ja ...Perearsti, kelle poole pöörduda, meil praegu pole...Mida ette võtta? Tänudega M.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Teie vaevus on omane närvikahjustusele. Millest see on tekkinud, on raske öelda. Sagedasem valu ja surina põhjus jalas on närvijuure surve lülivaheketta väljasopistumisest. Kuid siis peaks olema tabatud osa jalast, arstide keeles esineb radikulaarne leid. Enam-vähem kindlalt saab soovitada jälgimist ja vaevuste leevendamist nt ibuprofen 0,4 x3 ravikuuriga 1 nädal. Salvina võiks soovitada midagi soojendavat-stimuleerivat, nt DeepRelief või DepHeat tüüpi käsimüügivahendit. Ehk vaevus kaob, kui mitte või tekivad täiendavad sümptomid siis tuleb ikka minna arsti vastuvõtule.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Punane laik reiel

Reie tagaküljele tekkis üleöö suur punane laik. Valu, palavikku vms ei ole. Kas see võib olla roos? Mida sellega teha?

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Võimalusi on palju. Mul ei ole siiski võimalik hkata midagi diagnoosima ega ravima. Saan soovitada koostööd perearstiga. Laiku võib näidata ka apteekrile, ehk leitakse midagi käsimüügist leevenduseks. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: