Ootamatu lööve 09.12.11 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere.
Mure on järgnev. Esmaspäeval oli pisut kehvem enesetunne ning kurguvalu, mis päädis õhtu lõpuks sellega, et oli palavik 37.7 Järgnevate päevade jooksul on kurguvalu kui selline vahelduva eduga paremaks läinud, neelates on siiski valus, temperatuur päeva jooksul rohkem 36.9 kanti, õhtul aga tõuseb taas, mis ongi vist..normaalne. Eile õhtul oli näiteks 37.5. Selle kõige juures on lümfid paistes ning sellest tulenevalt kael valus. Kui palavikku pole, siis kindel on see, et kerge peavalu on ikka, kas või näiteks püsti tõustes, mil pähe kerge valu lööb.
Muidu polekski siia kirjutanud, sest kurguhaigused on mul juba vana teema, kuid kui riideid vahetasin u 30 min tagasi, leidsin, et reitel on lööve, mis lõpeb umbes põlvede juures, jäädes reite seespoole, olles punasem ja 'suurem' ja 'vihasem'. Väiksemal määral on lööve ka paremal-vasakul küljel piirkonnas, mis jääb naba ja aluspesu alguse vahele.
Ja lööbe tõttu olen nüüd juba lihtsalt mures. Lootsin arstile minekut arusaadavatel põhjustel vältida, õpin Prantsusmaal.
Palun abi :(

Arst vastas:

Le Vallikivi

dr Le Vallikivi

Perearst

Tervist,
Loodetavasti on Teie mure tänaseks päevaks juba lahenduse leidnud. Selliste paikmetega lööve kaasuvalt kurguvaluga on üliharva omavahel seotud ja selle päritolu täpsustamiseks oleks kõige parem ikka arstile seda näost näkku näidata - ta võib põhimõtteliselt olla nii haigusega seotud higistamisest ja nahahõõrdumisest vastu riideid tingitud ärrituslööve kui ka mõni sootuks haruldasem haigus.
Lugupidamisega,
Le Vallikivi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

kaenlaaluse ja selja lööve-punetus

tere. 10päeva tagasi avastatud mehel selline lööve kas ostake aimu anda millega võib olla tegu . selline lööve-punetus on ka seljal.
Inimene on lamaja. pesemas käib üks kord nädalas. Kas võib olla ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Põhjuseid on mitmeid. Ma ei saa oletada, soovitan pöörduda oma perearsti poole.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi

Lapse nahal lööve

Tere,

Minu lapsel oli hiljuti palavik 38/39.
Kui terveks sai käis koolis ujumis trennis.
Tema kintsudel on tekkinud lööve, kuid ma ei tea kas haiguse tagajärjel või ujulast.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Löövet ja last nägemata kohe kindlasti ei oska öelda. Põhjuseid on kümneid. Pöörduge lapsega oma perearsti vastuvõtule.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi

Lööve jalgadel

Tere! Elukaaslane on türgis reisil ja tekkis järsku jalgadele selline lööve. Lööve on sügelev ja tulitab. Mis see võiks olla ja kuhu peaks pöörduma?

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Vabandan, ei teki tervikpilti. Kahtlustan naha mädanikku ehk püodermiat- niiske kliima, hõõrumisest pisivigastused. Võib pöörduda nõu ja ravimite saamiseks apteeki, käsimüügist leitakse leevendavaid ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: