Bronhiit 31.10.11 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere
Minu 2,5-aastasel lapsel hakkas köha, palavikku ei olnud, kaks päeva hiljem läksime arsti juurde ning arst ütles, et meil on tavaline bronhiit. Arst kirjutas välja antibiootikumi. Minu sõbranna lapsel oli ka bronhiit, kuid nende arst ütles, et bronhiiti ei ravi antibiootikumiga ning kirjutas välja „Ventolini“. 1)Kas ravimine antibiootikumiga oli meie juhul õigesti valitud või arst pigem riski ära hoidis? 2) Kas tavalist bronhiiti on võimalik ravida ilma antibiootikumita?
Lugupidamisega,
A.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere
Kõik oleneb haige seisundist, haiguse kestvusest, kaasnevatest riskidest. Juhtiv on seisukoht, et haiguse esimesel 3-4 päeval on üldjuhul tegemist viirusinfektsiooniga, peale seda lisandub bakteriaalne nakkus. Kui patsient on haigusest nõrk, kaasneb tüsistuste oht määrab arst antibiootikumi. Ventolin on ravim mida kasutatakse rahvakeeles astmaatilise bronhiidi raviks, see ei ole ei antibiootikum ega köharohi vaid bronhilõõgasti. Kõige tähtsam on usaldus oma arstide vastu, kui midagi tundub ebaselge või muret tekitav siis on kõige targem küsida. Ka kolleegi poolt ei ole kuigi kena arvustada nii teise tööd ja nii külvata segadust ja usaldamatust.
Loodan, et paranete kenasti.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Kähe hääl ja valu kõri piirkonnas

Kas hääle kähedus ,kuiv köha ja kinnine bronhiit pikema perioodi vältel igal talvel võib olla põhjustatud allergiast,kroonilise haiguse tüsistusest,või liiga intensiivsest ja valest hääle kasutusest?

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Jah võib küll. Loodan, et Te EI suitseta. See on esimene selliste vaevuste põhjus. Saan soovitada nõupidamist perearstiga, jälgida häälehügieeni reegleid. Täpsustada aitab ka spirograafia ja ...

Loe edasi

Muhk kaelal

Avastasin täna endal kaela vasaku poolel muhu. Kuna endal bronhiit ja kurk punane, kas võib sellest ka tekkida?

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Teie antud info on väga napp. Sagedasem põhjus on ülemiste hingamisteede, mandlite ja kurgupõletikuga kaasnev lümfisõlme suurenemine. Nädal jälgimist, kui püsib, siis vereproovid ja ravi perearstilt, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: