Tsütomegaloviirus 05.02.11 / Perearst

Külastaja küsib:

Nädal tagasi oli CMV IgM positiivne. Paar nädalat tagasi oli kerge haigestumine, kuid proovi võtmise ajaks oli enesetunne juba paranenud. Tean, et IgM vormi korral peaks aja jooksul saama proovi negatiivseks, kuid selleks kulub teatud aeg.

Siit tulenebki küsimus - millal oleks õige kõige varem uut proovi anda ja kuidas saaksin ise kaasa aidata ägeda viirusega võitlemisel?

Arst vastas:

Le Vallikivi

dr Le Vallikivi

Perearst

Tervist,
kui haigestumine kerge ja enesetunne juba parem, siis ma ei näekski väga põhjust kordusanalüüsi võtta, seda enam, et IgM tüüpi antikehad võivad organismis positiivsed püsida 4-6 kuud. Ägeda viirusega võitlemisel ja võitlusest paranemisel tuleb tarvitada ohtralt vedelikku, toituda, kergelt, maitsvalt ja tervislikult, hoiduda külmetumisest, ülepingutusest (nii füüsilisest kui vaimsest) ning ägedate viirushaigetega kokkupuutest.
Lugupidamisega,
Le Vallikivi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Tsütomegaloviirus

Tere!
Mehel olid CMV Igg qn 108. Igm ka pos. Kas tegu on hetkel aktiivse nakkusega ning kas partner on ka ohustatud? Ei mäleta hetkel kas olen ise põdenud.. arst pidi alles jaanuari keskel helistama...Ning ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
IgG klassi antikehad näitavad põetud haigust, ägedat haigust aga IgM ja IgA antikehad. Maksaproove mõjutavad eeskätt alkohol ja ravimid.
Kahjuks ei saa ma muud midagi oletada, infot ...

Loe edasi

Mononukleoosile ravi?

Tere!

Kirjutan Teile, et jagada oma lugu ning küsida Teie arvamust ja nõu.

Viis kuud tagasi ma haigestusin ja olen sealtmaalt alates haiguslehel olnud.

Haigus algas ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Mõistan muret. Teid on väga põhjalikult uuritud, ei ole leitud konkreetset kehalist haigust. Ilmselt on tehtud ka puugihaiguste ja kilpnäärme jt analüüsid ? Kas günekoloogi olete külastanud, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: