Köha ja punased täpid 13.10.10 / Perearst

Külastaja küsib:

Juba kaks kuud vaevlen köha käes. Tehtud on kaks korda kopsupilt ja vereproovid, mis kõik näitavad, et kõik on korras. Palavikku ei esine, korra olid ka sel ajal üle kere punased pisikesed täpid ja mitu tavalist viirust on ka sel ajal ilmselt mind tabanud. Täpid olid väga punetiste moodi ja selleks ma neid ka pidasin, läksid ise mööda.
Nüüd jõudsin omadega kopsuarstile, kes saatis mind köha tõttu astmauuringutele, aga seal oli kõik korras ja tehti ka allergiatest, mis näitas vaid paari väga pisikest allergiat. Üks on hamstri vastu ja siis natuke lõhekala ja krevettide vastu. Testi tegin eile ja täna olen jälle selliseid punaseid täpikesi täis. Täiesti nõutu kohe ja arstid ka midagi tarka ei ole osanud öelda. Ise olen internetist tunnuseid uurinud ja puurinud, aga ei leia selle kohta midagi tarka. Äkki oskate kasvõi soovitada, mida veel teha, või millele veel tähelepäanu pöörata või langevad sümptomid ikkagi mõne kindla asjaga kokku?

Arst vastas:

Le Vallikivi

dr Le Vallikivi

Perearst

Tervist,
jääb mulje, et siiski ei ole köha ja punased täpid omavahel seotud. Kui köha püsib ühesugusena, siis tuleb temaga edasi uurida ja nagu ma aru saan, siis sellega Te koos kopsuarstiga ka tegelete. Punaseid täppe on neid nägemata väga keeruline kommenteerida, küll aga võib oletada, et punetised need küll ei ole - punetiste lööve on pigem laatuv ja sellise intervalliga ta nüüd ei kordu, seda enam, et punetiste vastu võiks Teie vanuses veel kaitsta kooli ajal saadud vaktsiinisüst ning üldse on punetistesse haigestumise võimalus Eestis tänapäeval tänu vaktsineerimisele praktiliselt olematu. Kui need täpid ära ei kao ja Teid siiski segavad, võib neid nahaarstile näidata, kelle juurde ei ole ka saatekirja vaja.
Lugupidamisega,
Le Vallikivi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Punased täpid ka ringid

Tere,et kehale tekkis punased ringid ja täpid,et millega võiks tegu olla?

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Kahjuks on Teie kirjas olev info väga napp, et anda mingigi konkreetne soovitus. Saan soovitada koostööd perearsti jt spetsialistidega.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi

Punased täpid kurgus

Tere
Mure seoses oma kurguga, kõik algas kui laps põdes enteroviirust detsembris ja avastasin omalt ka kurgust täpid aga need polnud üldse sellised nagu lapsel, olid tavalised punased, ei esinenud ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere!
Need täpid kurgu limaskestal on omased viiruslik kuule kurgu põletikule. Seda nimetatakse ka viiruslikuks enanteemiks. Tavaliselt see kaob paari-kolme nädala jooksul peale ägedat põletikku. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: