Seedehäired 17.03.10 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere
Mul on selline probleem, et kõht on sageli kinni. Teen palju istuvat tööd ja võib-olla ei liigu piisavalt palju. Hetkel käin iga päev tagumist häda tegemas, aga viimasel ajal ~2 nädalat on valus teha tagumist häda ja on ka väike veritsus. Kõht hetkel kinni ei ole, aga see valu ei lähe ära. Kas see on üldse sellest kõhukinnisusest tingitud või võib olla mingi muu probleem?
Viimane kord oli kõht kinni umbes kuu aega tagasi, siis käisin ka arsti juures ja sain mõned soovitused, aga siis seda valu ei olnud püsivana, vaid ainult, kui kõht kinni oli. Praegu on isegi siis valus, kui kõht lahti on.
Samuti on kohutav väsimus isegi, kui olen maganud, kas see võib olla sellega seotud või lihtsalt tööst ja talvest?

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere
Soovitan taas perearsti külastust. Vajalik on ka üldvereproov, hemoglobiini väärtus jm. Kolleeg mõtleb ja koostab parima täpsustavate uuringute ja konsultatsioonide plaani.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Sapipõie eemaldamise vältimine tüsistuste ohu tõttu

Esinesid ülakõhuvalud ja ultrahelis leiti sapikivi. Nüüd on plaanis eemaldada sapipõis. Olen kuulnud nii palju hilisematest tüsistustest nagu nt. sapi valgumine makku ja põletiku tekitamine, rasvase toidu ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Kui vaevused on harvad siis tasub proovida mittekirurgilist ravi. Selle võimalusi tutvustavad perearst, gastroenteroloog ja kirurg. Koostöö !

Head tervist soovides,
Madis ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: