Püsiv palavik lapsel 11.01.10 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere, olen murelik 16a. noormehe ema. Poisil on alates 16.dets. palavik. Alguses oli 37,8 ja 37,5 ja hingamisraskused, nüüd on püsinud siiani 37,0-37,3. Sai antibiootikumi kuuri, mis ei mõjunud. Käisime pärast seda traumapunktis, kus tehti vereanalüüs, mis oli korras. 4. jaanuaril käisime uuesti perearstil, põhjuseks plavik ja hingamisraskused. Tema saatis röntgeni ja vereanalüüsi tegema(CRV) mõlmad jälle korras. Uriinianalüüs korras. Laps kurdab nõrkust ja uimasust, on väsinud ja ei jaksa midagi eriti teha. Silmaalused on sinised ja söögiisu ka pole eriti. Põeb kroonilist vererõhutõbe ja võtab Betaloci. Lisaks sellele on tal piima- ja tolmuallergia. Muidu viirusnakkuseid on tal väga harva olnud ja siis ka põeb kergelt läbi. Soovisin mina allergoloogi juurde, aga arst arvas, et enne peaks laps terveks saama. Aga kui tal see palavik ikka püsib ja püsib kuigi hingamisraskused on harvemaks jäänud, kas on siis lootust, et paraneb? Tal pole ju võimalik sellises seisundis koolis käia. Pediaatri vastuvõtule saame alles 25. jaanuaril. Võtab veel lisaks C-vitamiini. Ei teagi mida teha!?

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Usaldage oma tohtreid. Kui põhiuuringud ja vereproovid on korras, siis on tõsisemada haigused välistatud. Võib juhtuda, et tegemist on infektsioonijärgse seisundiga, millele on iseloomulik mõnda aega esinev väike palavik. Ega poiss ei suitseta ega kasuta mingeid (mõnu) aineid. Abi oleks spirograafiast kui seda veel tehtud pole võimalike astmasümptomite kontrolliks. Ühseõnaga koostööö oma arstidega.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Lapsel palavik juba mõnda aega, kurdab kõrvavalu. Perearst soovitab vajadusel valuvaigistit anda kui laps kaebab. Saime siiski tungival soovil vereanalüüsi, reedel. Perearst puhkab juba

Kas saaksite tõlgendada vereanalüüsi tulemusi, tahaksime saada selgust,miks lapsel palavik kestab.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Vereproovi ei näe kusagil. Selle tõlgendab ikka meedik, kes selle määras, arvestades ka vaevusi ja diagnoosioletusi.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi

Väike püsiv palavik ning kerge värina tunne keres.

Tere. Olen 64 aastane naisterahvas. Koroonat põdenud pole . Aga juba pea 2 nädalat on väike palavik. Kõik analüüsid olid korras. Nii vere, uriini kui ka soolte proov. Lisaks palavikule on ka keres väike ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Kui kehalist haigust leitud ei ole ja vaevused on, siis on põhjuseks tõesti ärevushäire. See vajab laiahaardelist käsitlust. Nõu annab perearst ja psühhiaater.

Head tervist soovides,
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: