Paistes kael 20.03.08 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere. Pidasin end pikka aega terveks kesk-ealiseks naisterahvaks, kuni aasta tagasi tekkis kaelale mandli-piirkonda muhk, mis paari tunniga rusika-suuruseks paistetas. Loualuukirurg konstateeris suljenaarme poletikku, sain antibiootikume, paistetus kadus, aga muhk jai alles. Pool aastat hiljem tekkis samasugune muhk ka teisele poole loua alla. Kaisin mitmes sonograafis,rontgenis, onkoloogi juures, kurguarst saatis gastroskoopiasse,sest vahepeal olid tekkinud tugevad korvetised, pidev "punniskohu"-tunne ja "okas" kurgus. Proovid naitsid helico bakterit. Soin jalle antibiootikume. Rohud said otsa,aga muhud kaelal on alles, "punnis koht" samuti, ja kurgus on "kitsas".Perearst soovitab tungivalt antidepressante ja "puhitisi" pidi ravima psuhhiaater. Kui nuud siia lisada veel see, et ma viimase aastaga olen kaalus juurde votnud ca 15kg (teades oma soomis-harjumusi,paneb see mind ennast vaga imestama), siis - akki mul ongi hoopis "vaimset" ravi tarvis. Kui tosiselt, siis- midagi on ju korrast ara. Ma ei tea mida teha voi arvata voi olengi ma lihtsalt liiga mures oma tervise parast. Tanan vastamast.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere
Katsun vastata. Loen, et neid "punne" on uuritud põhjalikult ja jõutud süljenäärmepõletikuni. Kui korduvad uuringud ultraheliga ja proovivõtmiste jm on korras siis küllap see nii ka on. Kehakaalutõus on üsna sageli seotud mingi psüühilist laadi häirega, selleks võib olla nt buliimia. Võimalik, et ka mingi pisimuutus igapäevatoimetustes, toitumises, kasvõi autoost või suitsetamisest loobumine.
Kahjuks ei saa mamidagi muud soovitada kui head koostööd oma arstidega.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Kaela ja kurguvalu

Tere! Umbes nädal tagasi ärgates oli kael selja taga paremalt poolt valus ja kange. Paari päevaga jäi valusaks ka teine pool, pead pöörata ei saa. Samuti on paistes ja valus kurk. Eriti valus on öösiti, ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Põhjuseid võin loetleda palju. Igal ühel on neist väikesed erisused, seda peab täpsustama arst reaalsel vastuvõtul, siis ka õige ravi. Hea koostöö oma perearstiga !

Head tervist ...

Loe edasi

vereanalüüs

Tere.Viimane aastaaega on pidev väsimus,suurenenud higistamine,nägu ja otsaeest paistes,kael paistes,valutavad pea kõik liigesed.sääremarjad valutavad ja pakitavad,viimasest vereanalüüsist on näha et neerunäitaja ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Esmane pöördumine oma perearsti vastuvõtule. Tema hakkab kõike seda, millest kirjutate, kokku viima. Vajadusel kaasab erinevad kitsama eriala spetsialistid, nt. hematoloog jt.

Head ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: