Paistes kael 20.03.08 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere. Pidasin end pikka aega terveks kesk-ealiseks naisterahvaks, kuni aasta tagasi tekkis kaelale mandli-piirkonda muhk, mis paari tunniga rusika-suuruseks paistetas. Loualuukirurg konstateeris suljenaarme poletikku, sain antibiootikume, paistetus kadus, aga muhk jai alles. Pool aastat hiljem tekkis samasugune muhk ka teisele poole loua alla. Kaisin mitmes sonograafis,rontgenis, onkoloogi juures, kurguarst saatis gastroskoopiasse,sest vahepeal olid tekkinud tugevad korvetised, pidev "punniskohu"-tunne ja "okas" kurgus. Proovid naitsid helico bakterit. Soin jalle antibiootikume. Rohud said otsa,aga muhud kaelal on alles, "punnis koht" samuti, ja kurgus on "kitsas".Perearst soovitab tungivalt antidepressante ja "puhitisi" pidi ravima psuhhiaater. Kui nuud siia lisada veel see, et ma viimase aastaga olen kaalus juurde votnud ca 15kg (teades oma soomis-harjumusi,paneb see mind ennast vaga imestama), siis - akki mul ongi hoopis "vaimset" ravi tarvis. Kui tosiselt, siis- midagi on ju korrast ara. Ma ei tea mida teha voi arvata voi olengi ma lihtsalt liiga mures oma tervise parast. Tanan vastamast.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere
Katsun vastata. Loen, et neid "punne" on uuritud põhjalikult ja jõutud süljenäärmepõletikuni. Kui korduvad uuringud ultraheliga ja proovivõtmiste jm on korras siis küllap see nii ka on. Kehakaalutõus on üsna sageli seotud mingi psüühilist laadi häirega, selleks võib olla nt buliimia. Võimalik, et ka mingi pisimuutus igapäevatoimetustes, toitumises, kasvõi autoost või suitsetamisest loobumine.
Kahjuks ei saa mamidagi muud soovitada kui head koostööd oma arstidega.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Parasiidid

Tere.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Mure sinusiidiga pärast hamba eemaldamist

Tere,


Aprilli lõpus eemaldati mul parempoolne esimene ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Linaluuuss ehk naaskelsaba.


Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tervist !

Loe edasi

Kas põhjust nahaarsti vastuvõtuks

Tere


Mõlema suure varba küünel on must plekk ning ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Vererõhk erinevatelt kätelt mõõtes

Tere!
Küsimus vererõhu kohta.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Hellicobakter


Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Pea käib ringi

Tere,

Nimelt, käib mul pea ringi kui ma hommikul ärgates ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tere

Loe edasi

Kopsuröntgeni vastus

Ma sain röntgenist vastused ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere,
Lugupidamisega
Kristi Otsmaa
Perearst

Loe edasi

Tromboos kopsudes


Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!


Loe edasi

Kõrge vererõhk.


Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tervist !

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi