Pärakuümbruse kihelus 13.03.08 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere, minul on probleem päraku piirkonnaga. Päraku piirkond ja kannikate vahe punetab, kiheleb (nagu oleks haudunud). Korra pöördusin Teie poole sama küsimusega ja soovitasite käia perearstil. Nüüd (jaanuaris) on mul perearstil käidud, tehti analüüsid (veri, roe), mis olid korras. Saatekirjaga käisin kirurgi vastuvõtul, mul on pärakulõhe ja veidi kaugemal väiksed (2) polüübid. Nendega tuleb minna uusti kontrolli poole aasta pärast. Kirurg määras küünlad (nimetust ei mäleta), tegin selle ravikuuri ära, punetus vähenes, kuid ei kadunud. Nüüd on viimasel ajal selline kuiv tunne päraku ümbruses. Olen määrinud kehakreemiga Tiigrisilm hemorroidide vastu, see on aidanud leevendada. Kõhuga on kõik korras, kõhukinnisust pole, käin peaaegu iga päev suurel asjal, peale seda pesen pärakupiirkonda. Mõnda aega/mõni päev ei anna asi end üldse tunda, siis jälle kiheleb/kipitab. Perearst soovitas kasutada PreparationH küünlaid, proovin seda kuuri nüüd. Samas sooviksin kuulda Teie arvamust.
Ette tänades ja lugupidamisega
Ingrid Ida-Virumaalt

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere
Mõistan muret. Õnneks on seniste konsultatsioonidega välja lülitatud rida tõsiseid haiguseid mille raviga ei tohiks viivitada. Sedasorti vaevuse korral on hea mõjuga proctosedyl küünlad nädalase ravikuurina. Pesemine tundub olema igati kasulik, kuid liigne limaskestade pesemine mingi esmapilgul toreda pesuainega võib teha asja hoopis hullemaks.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

kihelus

Tere, olen 38 aastane ning mul on viimastel aastatel pikka aega esinenud pidev kihelus suguelundite ja päraku piirkonnas, samuti on peanahal ja kõrvadel pidevalt palju kõõma.
Kunstliku viljastamise ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere !
Herpesinfektsiooni puhul esineb küll kihelus ja villiline lööve suguelundite piirkonnas, kuid antud juhul muudab selle diagnoosi küsitavaks kaebuste esinemine pidevalt. Herpesinfektsioon kulgeb ...

Loe edasi

kihelus

Tere!

Mis teha, kui pärasoole piirkonnas on juba tükk aega sage kihelus, sügelemine, kõht kõib ilusti läbi

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Vastus on erinev, oleneb, kas olete laps, keskealine, mees või naine või vanem patsient. Seetõttu ei saa anda konkreetset vastust. Kahjuks.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: