südameuuring 05.03.08 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere,

Olen 66.a.naine.Kavatsen kevade tulles hakata tegelema liikumisega,kepikõnd.võimlemine,pikemad jalgsimatkad.
Mul on WPW sündroom,mille tõttu olen 2 korda ablatsiooni läbi teinud,1998.a. ja 2003.a.,sest esimese mõju polnud kuigi pikk.
Viimasel ajal tunnen südame piirkonnas aegajalt virvendust ja torkeid.
Ravimitest tarvitan Symbikort inhalalerit 1 kord hommikul ja Flixonaset 1 kord üle päeva,bronhiaalastma tõttu ja ninahingamise hõlbustamiseks.Vererõhk ja kehakaal normis.
Küsimus selline missuguseid südameuuringuid tuleks enne treeningute alustamist teha,kas ultraheli,koormusEKG või hoopis midagi,millest ma pole teadlik.
Ette tänades Pille.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere Pille
Arvan, et pidage nõu oma südamearstiga. Jah, koormustest on soovitav, rütmihäirest annab infi ka ööpäevane südamerütmi jälgimise seade. Peate selgeks saama ka enesejälgimise koormuse ajal, selleks on kõige põhilisem pulsisageduse lugemine 20-30 minuti tagant. Südamelöögisageduse arvutamisel lähtutakse valemist 180-vanus, st Teile on paras südamelöögisagedus kuni 115 x minutis. Otsige üles kaelal unearter, lugege südamelöögid 15 sek jooksul ja korrutage saadud arv 4-ga. Kui plaan on tõsine on hea abivahend ka pulsikell, seda saab spordipoest. Aga jah, enne on vajalik Teie südamearsti soovitused.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Parasiidid

Tere.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Mure sinusiidiga pärast hamba eemaldamist

Tere,


Aprilli lõpus eemaldati mul parempoolne esimene ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Linaluuuss ehk naaskelsaba.


Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tervist !

Loe edasi

Kas põhjust nahaarsti vastuvõtuks

Tere


Mõlema suure varba küünel on must plekk ning ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Vererõhk erinevatelt kätelt mõõtes

Tere!
Küsimus vererõhu kohta.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Hellicobakter


Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Pea käib ringi

Tere,

Nimelt, käib mul pea ringi kui ma hommikul ärgates ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tere

Loe edasi

Kopsuröntgeni vastus

Ma sain röntgenist vastused ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere,
Lugupidamisega
Kristi Otsmaa
Perearst

Loe edasi

Tromboos kopsudes


Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!


Loe edasi

Kõrge vererõhk.


Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tervist !

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi