Halb enesetunne ja külmatunne 07.12.07 / Perearst

Külastaja küsib:

Olen 51.a. mees. Juba rohkem kui aasta tagasi algasid mul imelikud haigushood, mis tipnesid hetkelise (2-3 min.) iiveldus- ja nõrkustundetundega keha keskosas.
Samaaegselt oli surin peas ja jalgades. Vererõhk oli normaalne (ehk minu jaosk tavaline 140-150 / 85-90. Käisin perearsti juures, kes tegi kõikvõimalikud analüüsid, mis aga midagi erakordset ei näidanud (kusagil eelmisel kevadel raviti kerget põletikku kuseteedes, kuid sellest sai kiiresti lahti ja hiljem pole mingeid vaegusi enam olnud). Eelpool kirjeldatud hood aga aeg-ajal jätkuvad: kord hommikuti, kord päeval, kuigi mitte väga tihti, ca 3-5 korda päevas ja seda keskmiselt 2-3 kuu tagant. Kõik analüüsid midagi erilist ei näita, kuigi viimane analüüs eelmisel nädalal näitas rauavaegust veres.
Sageli on õhtuti külmatunne, kuid täna on hoopis imelik - külma värinad ja samal ajal õhetan näost ja käed on soojemad kui tavaliselt. Kehatemperatur aga 36,7. Hommikul ja päeval kordusid eelpool kirjeldatud hood. Muuseas väljaheide on normaalset värvi. Kontrollin seda seepärast, et mul on nooruses olnud aastaid kaksteistsõrmiksoole haavandtõbi ja 1991 ning 2001 olid sisemised verejooksud, mistõttu seda tunnet tean hästi. Hetkel suhtlen aktiivselt jälle perearstiga, kuid ausalt öeldes lootust pole, et saaks selgust, milles viga ?
Kas meeste ealised muutused ?

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere
Küllap on tõsisemad kehalised haigused teostatud uuringutega välistatud või ei teki perearstil konkreetset kahtlust ja alust kuhugi suunamiseks.
Tõesti, vanus 51 a. annab idee andropausi ehk meeste üleminekuea häiretele. Ka paanikahäire võib midagi sarnast meenutada. Perearrsti ei tahaks enam kurnata nt kilpnäärme ja suguhormoonanalüüsidega.
Siinsamas portaalis vastab ka kogenud meestearst, ehk oskab kolleeg midagi konkreetsemat soovitada.
Apteegides on olemas loodustooted Teie vaevustega meestele, seniks kui kuhugi pöördute võib neid tarvitada, efekt kinnitaks seniseid hüpoteese.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Pearinglus ja halb enesetunne

Tere!
Olen 34-aastane naine ja tunnen ennast viimasel ajal järjest kehvemini. Rase ei ole. 1 aasta ja 4 kuud tagasi sünnitasin esimese lapse, siiani olen imetanud – aasta aega, nii tihti, kui laps ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tervist,
olete oma terviseseisundit väga selgelt ja adekvaatselt kirjeldanud ja iseenda jaoks ka kõige parema lahenduse välja mõelnud - oma perearstile pöördumine on väga hea mõte. Teie ajaloo ja ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: