kauaaegne palavik ja muu 04.10.07 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere.

Olen vaevelnud juba 2 kuud väikese palaviku küüsis (37 - 37,2), millega kaasneb vilets enesetunne (higistamine, väsimus, kurnatus, südamekloppimine, kohatine õhupuudus).
Olen liikunud ühe arsti juurest teise juurde, viimati tegi põhjalikud vereanalüüsid infektsionist ja avastati Mycoplasma pneumoniae (pos. 1:160).
Nüüd on lõppemas kahenädalane antibiootikumiravi (Fromilid 250 mg, 1 tablett hommikul ja õhtul). Kaks tabletti on veel jäänud võtta, kuid palavik ja halb enesetunne jätkuvad.
Küsin Teie arvamust, et kas minu veres Mycoplasma pneumoniae näitaja võib olla üldse palaviku ja halva enesetunde põhjuseks? Äkki on põhjus muus, kuna rohukuur on sisuliselt läbi ja see pole mõjunud? Või on rohud pikema toimega?
Taustaks veel nii palju, et kogu jama algas augusti keskpaigas, kus ilmselt olin kõhuviiruse küüsis ja tõenäoliselt tekkis pärast seda mingisugune tüsistus, mis pole tänaseni kadunud.

Minu küsimusel on teine pool veel: nimelt diagnoositi mul 2007 kevadel 1. astme astma. Samas ei olnud siis veel teada Mycoplasma olemasolu. Nüüd, kus see on diagnoositud - äkki polegi astmat (tüüpilised astmakaebused puuduvad)? Ainsaks kaebuseks on välisõhust siseruumi tulles läkaköha laadne reaktsioon (vahel).

Mida Teie kogu loost arvate?

Vastuse eest ette tänades,
35 aastane naine

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere
Tänan piisava info eest. Proovin vastata.
95% palavikuga kulgevatest haigustest on tingitud mingit sorti infektsioonist, ehk nakkusest, ehk haigusest mille korral mõnes kehapiirkonnas toimetab haigustekitaja. Praegu on Teil diagnoositud nn. atüüpiline hingamisteede nakkus ja sellele ka ravi määratud. Atüüpiline seepärast, et kõik on teistmoodi kui tavalisema ehk ägeda haiguse korral. Sellel juhul on patsient tõ'esti haige, palavik 39 C ja ega ta voodist kaugemale ei lähe.
Usume Teie arsti ja ootame ravi tulemused ära. Selleks võib olla päris mitu nädalat peale ravikuuri. Sellele järgnevad uuringud raviefekti kinnitamiseks või uute mõtete saamiseks mida veel ravida-uurida.
Teie kirjeldatud köha teke õhutemperatuuri muutusel viitab hingamisteede ülitundlikusele. See pole astma, kuigi midagi on sarnast. Astma diagnoosimine käib hoolsal haigusdetailide küsitlemisega, järgneb spirograafia, seejärel võib panna patsiendi 6-7 minutiks jooksma-käima ja tehakse uuesti spirogramm, antakse hingata üht rohtu mis laiendab hingamisteid ja taas uus spirogramm.
Nagu näete, ei saa ma midagi kindlat ütelda, pigem arutleda sagedasemate haiguste ja nende võimaliku avaldumise teemal.
Ja ikka koostöö Teie arstidega. Paljud diagnoosid kujunevad pikemal ajaperioodil haige uurimise ja raviefekti jälgimise alusel.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi
Istanbul 09.10.2007

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Täpid nahal

Tere,

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere,

Loe edasi

unetus

Vaevlen pikka aega unetuse pärast(aastaid).

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere,


Loe edasi

Keskkõrvapõletik täiskasvanul

Tere!


Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Probleem maoga

Tere!

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere,


Loe edasi

Rinnakus valud

Tere, Lgp. Dr Veskimägi!

Varasemalt olen nõu küsinud, seoses mao probleemidega. ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

2,5-kuune beebi ei söö

Tere!


Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tervist

Loe edasi

Sõrmede tenosünoviit ("Trigger finger" / stenosing flexor tenosynovitis)

Tere!


Ma viibin hetkel välismaal ega ole retke ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere,

Valu sõrmedes võib tõepoolest tekkida peale harjumatut pingutust kätega ja antud juhul ongi ülekoormuse tagajärjel tekkinud kõõlustupepõletik kõige tõenäolisem diagnoos. Kuid arvestama ...

Loe edasi

colibakter uriini

Lp. doktor! Olen 58 a naine ja pea aasta hädas colibakteriga kuseteedes, mis uriini külvides suures ulatuses end ilmutab, kuigi olen saanud iga kuu aasta jooksul antibiootikume Cinnat, Ciprinol, Gentamycin, ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Tänan usalduse eest. Hea, et kompuuter ja tüstoskoopia on normis, see välistab anatoomilised muutused, mis põhjustavad normaalse uriinivoolu takistust ja nii põletiku teket. Aga lihtne asi- ...

Loe edasi

Puukborrelioos

Tere,

Emal oli käesoleva aasta juuli lõpus mitu puuki. Oktoobri algul oli tal enesetunne kehv ja üks käsi paistetas (käelaba ja sõrmed). Ta ise kahtlustas borrelioosi. Kuna enestunne halvenes ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Arstimise teeb keerukaks see, et sarnasel vaevusel võivad olla väga erinevad põhjused. Kui esineb ühe piirkonna truse- käelaba ja sõrmed, siis see on pigem omane selle piirkonna vigastusele. ...

Loe edasi

sääreluu valu

Mul selline mure, et kui hüppan või jooksen siis parema jala sisekülg ja sääreluu pealt on valus. Sääreluu pealt katsudes on üks punkt valus ja see punkt on sinine. Peale jooksimist on ka alguses valus ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tervist
Sellist jalga peaks kindlasti silmast silma arstile näitama, seda nägemata ja katsumata on väga keeruline midagi kindlat öelda. Kindlasti ei tohiks jalale üle valupiiri koormust anda, seniks ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi