Paistes jalalaba 26.06.07 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere !
Olen 51.aastane naine, kellel viimasel ajal probleem jalaga. Nimelt umbes kuu tagasi panin tähele, et õhtul oli minu vasak jalg pahkluu ümbrusest paistes. Ei pööranud erilist tähelepanu, lootes et asi paari päeva pärast korras on (kuigi mingit traumat ei meenunud). Aga pole asi korras tänaseni. Hommikuks paistetus alaneb, kuid lõuna paiku hakkab kõik taastuma ja õhtuks on hüppeliigese ümbrus taas ümmargune. Piirkonnaks ongi jalalaba väline pool, pahkluu ümbrus kannataguseni välja. Ei valuta, ei ole valus liikuda, ei ole katsudes valus, ei ole tuline ega nahk teist värvi.Aegajalt on ainult selline "ärasuremise tunne " jalas. Olen teinud viinakompresse, määrinud kõikvõimalike salvidega - ei miskit.
Kas võib olla mingi lümfipeetus või limapauna põletik ? Mida teha ?
Ja veel - sel samal jalal on aegajalt põlveõndlas selline tugev tirimisetunne. Nagu keegi sikutaks midagi. Siis kiirgab valu ka veidi säärde ja üles reide. Eriti hommikul, aga aegajalt ka päeval.Millest see veel ?
Olen oma kurtmistega lõpusirgele jõudnud, ehk saate nõu anda !
Ilusat suve !

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere
suvi on tõesti ilus, seetõttu on ka vastamine veidi veninud. Vabandan.
Üldiselt on nii, et ühe jala turse eriti alaosas on seotud veeniprobleemide või lümfiringe häirega. Harvem on ka rida teisi põhjuseid mille loetlemine läheb pikaks.
Soovitan mõtelda oma igapäevase töö ja tegevuste suhtes. Näiteks kestev istumine sundasendis, jalg üle põlve. Kestev seismine ?
Kaasuvad teised tervisemured ? Inimene on üsna kerukas, kirjeldatud vaevuse põhjus võib asuda ka avalduskohast üsna kaugel. Harva võib olla selle põhjus nt. mingil põhjusel suurenenud emakas, mis surub väikevaagna veenidele.
Rohkem ei taha teid hirmutada, seetõttu saan vaid soovitada esmalt perearsti külastust, edasine käik sõltub kolleegil tekkinud mõtetest millist radamööda asja edasi uurida ja ravida.
Head tervist soovides,
madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Jalalaba väliskülg paistes ja punetab

Tere

Nimelt juba paapäeva on jalg paistes ja valus nii, et toetada ei saa. Enne pole traumat olnud. 4 päeva tagasi tekkis labajala väisele küljele punane laik ning hommikuks oli paistes

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Midagi konkreetset diagnoosi ja ravi kohta ei ole võmalik inimest nägemata ütelda ja oletamine ei ole eetiline. Saan soovitada koostööd oma perearstiga, tema korraldab põhjendatud uuringud ...

Loe edasi

Paistes jalad

Tere. Mureks on paistes jalad. Kolm kuud tagasi hakkasid hüppeliigese juurest paiste minema mõlemad jalad. Aja jooksul aina rohkem. Nüüd juba ka jalalaba kõrgema koha pealt kõrgem paistes koht, see on ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Võimalusi on mitu. Kas on uuritud kilpnääret ? Saan soovitada vaid koostööd oma perearstiga.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi

Jalalaba paistes

Vasakul jalalabal pöiakohal tundsin 10 päeva tagasi teravat torkevalu , väliseid märke ei olnud. 4 päeva pärast läks pöia ümbrus natuke paiste ja oli valus. Tegin ühe korra viina kompressi -valu ja ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Tekib podagra liigespõletiku kahtlus. Esmaabiks külmageeli kott, t 4-6 C 15 min iga tund. Abiks on ka jääkuubikud rätti mässituna. Valu ja põletiku leevenduseks ibuprofen 600 mg x3, st 1,5 ...

Loe edasi

jalalaba roos

jalalaba paistes punakas-lillakas otseselt ei valuta eriti rohkem kipitab öö möödudes paistetus langeb vähemaks õhtul väike palavik 37.2 kestvus juba 12 päeva. kuidas edasi toimida.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Ikka koostöö oma arstiga, hinnatakse seisundit, muutuseid vereproovides, kui vaja määratakse teine ravim. Kahjuks ei saa ma midagi muud soovitada või mingit ravi määrata.
Head tervist ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: