huulte probleem 22.05.06 / Perearst

Külastaja küsib:

Mul on selline mure, et iga 1-2 päeva tagant muutub alumise huule nahk täiesti kuivaks - pärgamendi sarnaseks. See kergesti koorub maha ja alt kasvab uus nahk. Sageli kaasneb vana naha mahakoorimisega veritsus. Olen küsinud asja kohta nii perearstilt kui ka nahaarstilt - ei osata öelda, milles asi on või mida peale hakata. Endal on arvamus, et mu suus elab mingi bakter, mis seda põhjustab. Sageli on tunda kuidas tekib mingi limane ollus, mis tekitab kihi ka huulele. Olen proovinud igasuguseid huulepulki, abi on vaid hetkeks. Olen proovinud suud loputada eetriga, see juskui mõneks ajaks aitab kuid kaua seda suus hoida on limaskestale valus. Mis on selle häda põhjus, mis selle vastu aitab?

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere
Olete jätnud saladuseks oma vanuse, soo, kaasnevad haigused ja palju teisi oluliseid detaile.
Võin soovitada hügienilist huulepulka, seda saab apteegist. Oletama ei saa hakata võimalustest mis võib seda vaevust põhjustada. Andmeid on liiga vähe.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Huulte põletik

Huulte põletik juba 10 kuud. Punetavad huulte ääred, kuivus , punetus. Sügelust on ka olnud ülalpool huult. Huulepulki- värvi ei kasuta üldse. Abi ei leia kusagilt.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Hakkaks Teie probleemi uurima kaugemalt- täisvere jt analüüsid, mõne muu haiguse otsimine, mille üheks tunnuseks on huulte-keele probleemid. Fucicordist leebem ja limaskestale sobivam on Fucidin ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: