ussid 18.04.06 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere!

Ma olen väljaheites juba mõnda aega näinud musta värvi usse nagu mustad niidijupid kuskil mõned kuni 1 cm pikkused aga muidu poole väiksemad, erinevate pikkustega. Osad nagu lainelised kujult ja osadel põigiti vöödid seljal. Aga need ussid on peened nagu niidid. Nad ei ela ega liiguta väljaheites ja neid on väljaheites palju et silmaga ilusti on näha. Varasemal ajal avastasin musti tükikikesi väikseid.
Päraku piirkond teatud aegadel ka sügeleb vahel hommiku eel vahel öösel. Aga eriti ei häiri see sügelemine.

Kas tegu on ussidega? Ja mis ussidega? Osad ussid on ju tervisele ohtlikud kipuvad minema maksa, kopsu, ajju kõrva lihastesse, vist imiussid olid need! Ma pole kuskilt vastust saanud et musta värvi või pruunikad soolte parasiidid on olemas. Ikka tuttavad öeldud et teatakse ikka valget värvi usse olevat.

Aasta tagasi mul ka sügeles pärak aga väljaheitest ussimune ei leitud, siis vati topsuga päraku piirkonnast ka ei midagi. Olen söönd karbi ussimürki Vermoxi 3 päeva 2 tabletti päevas aga ikka väljaheites need nagu mustad niidikesed.

Võibolla peaks mõni muu ussirohi lisaks olema peale Vermoxi? Sest soolteparasiite on ju palju liike igale liigile võibolla Vermox ei mõju?
Või hoopiski on ussimune riided ja voodilinad täis et uuesti suukaudu on asi alguse saanud. Vahel läheb meelest käsi ka pesta.

Teine probleem on et naba piirkonnas all paremal pool võibolla ka põie läheduses on tursund tunne juba üle nädala ja kui katsun vajutan näpuga siis on valus. Pere arst ütles et pimesoole põletik see pole, vere analüüs Reaktiivne valk c näitas alla 5 oli see näitaja ja nii see jäigi teadmata mis seal haige on aga öösiti valutab. Määrin Fastum geeliga.
See probleem hakkas just siis kui olin joond peaaegu 1 kuu järjest tühjale kõhule 1 tund enne sööki piima seene piima. Seen kus peal piim 24 tundi käärib. Iga päev pesen seene ikka puhtaks kraani all sõela sees ja valan jälle värske piima peale. Pidi 13 haiguse vastu olema. Peale seda nagu naba pirkonnas ja all pool kõhu sees tursus midagi. Järgmine päev jõin siis jälle sama moodi. Siis lõpetasin seenepiima joomise ära. Lahjendasin toore piimaga muidu oleks kibe käärind vedelikku paha juua olnud.
Et valutab, valulik ja tursund tunne.

muidu on diagnoositud eesnäärme krooniline põletik ja arst arvab et kui see külmetamisest ja niiskusest tekkind ei ole siis see võib ka olla sellest et mul kurgu mandlid on kroonilises põletikus ja praegu ma olen lausa erakorralise mandlite operatsiooni järjekorras.



Kas siis oleks võimalik teada saada kuhu ma pean pöörduma, millised analüüsid ja millised uuringud teha et välja selgitada mis siis minu tervisega toimub?

Teid ette tänades!

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere
Soovitan koguda veidi väljaheidet kus on Teile nähtavad ussid väikesesse nõusse ja pöörduda nakkushaiguste arsti vastuvõtule. Kolleeg on neid loomakesi põhjalikumalt õppinud ja oskab ka midagi täpsemat kosta. Määratakse ka täpsemad analüüsid nii väljaheitest kui verest. Ehk ikka ei ole tegemist ussidega.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Valged ussid

Tere!
Avastasin laste liivakastist peenikesed, umbes 1-2cm pikkused valged ussikesed. Kas need võivad olla naaskelsabad või ei ela nad niimodi vabas looduses, vaid ainult inimese/loomade organismi. ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Inimparasiidid ei saa elada liivakastis.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi

Ussid kõhus

Tere, mul ilmselt on ussid kõhus, perearst määras mulle vermoxi aga mul on olnud kõht juba mitmendat päeva kinni, kas nii need ussid üldse kaovad ära?

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Küsi kõik täpselt üle oma perearstilt, usse on erinevaid ja raviskeeme samuti. Mõnda ravi on vaja korrata 2 nädalaste vahedega.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi

Ussid inimesel

Tere!
Kas need tabletid, mis perearstid tavaliselt välja kirjutavad, hävitavad kõik ussid sinu kehas, või on usse keda peab hävitama muudmoodi?

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Meie piirkonnas on sagedasemad linaluu ussid ja solkmed- neile mõjub piisavalt efektiivselt ravim mebendazol. Annustamine on erinev, sõltivalt parasiidist. Kui õnnestub saada pael või laiuss ...

Loe edasi

Linaluu-uss e.naaskelsaba

Avastasin, et mul väikesed ussid. Mida teha? Olen 5.kuud rase. Lapsepõlvest mäletan, et ema pani siis ööseks mulle tükikese küüslauku pärakusse. Kas see võib toimida või on mingit rohtu mida võib ka rase ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tervist,
Linaluu-ussid ehk naaskelsabad ehk enteroobiused - erinevalt heast lapsest, kellel on ikka mitu nime, eriti meeldivad kaaslased inimesele muidugi ei ole. Raseduse ajal veel eriti - nimelt ...

Loe edasi

Kas mul on ussid?

Tere!
Mul selline mure, et juba neli-viis kuud on halb enesetunne. Selline iivelduse moodi. Alguses oli koguaeg paha olla, nüüd ainult siis kui söön või teen trenni. Samuti on vaevanud mind tugevad ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Soovitan nõu pidada oma perearstiga. Halva enesetunde ja iivelduse taga võib olla kümneid haiguseid ja samas võib põhjus jääda ebaselgeks.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: