punetavad käed 24.03.06 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere.
Juba pikemat aega on hommikul ärgates labakäed punetavad, tursunud ja kanged. Viimasel ajal ka labajalad tursunud. Kui liigutan end peale ärkamist, tundub et veri hakkab soontes valulikult liikuma ja ise lähen higistamisest kuumaks ja märjaks. Peale rahulikku lebamist 10 min. ja siis jahtununa taas aktiivsel liikumisel normaliseerub enesetunne, kaob punetus ja paistetus kätel. Millega võib olla tegemist?
Olen 53 a. istuva tööga naine.
Tänan.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere
Näen Teie vaevuses kroonilise põletikulise liigeshaiguse tunnuseid. Selle väljalülitamiseks ( või kinnitamiseks) soovitan juba lähemal ajal perearsti külastust. Kolleeg teostab esmased uuringud ja koostab edasiste uuringute-konsultatsioonide plaani. Nii saame alustada kõige õigema raviga.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Punetavad käed.

Tere.

Probleem punetavate kätega. Algas kuskil 2 kuud tagasi umbes kui langesin stressi/depresiooni jne. Tänaseks olen natuke nendest juba paranenud aga käelabadega toimub mingi imelik asi. ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Võimalusi on mitu, konkreetset diagnoosi ja ravi ei saa anda. Saan soovitada vaid koostööd, diagnoosi ja ravi leidmist oma perearstiga.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi

jalatallad valutavad ja punetavad ka varbad kaasarvatult.

jalatallad valutavad ja punetavad ka varbad kaasarvatult.
Millise eriarsti poole pöörduda. Perearst ei tea põhjust

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Vabandan hilisema vastuse eest. Taldade valu on sageli seotud pöiavõlvi lamenemisega või "kukekannusega". Punetus jälle võib olla tingitud erinevatest nahapõletikest. Kui valutaks suure varba ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: