Väga tumedad ja tursunud silmaalused 05.02.06 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere,

Minu mureks on väga tumedad ja paistes silmaalused. Probleem tekkis umbes kaks aastat tagasi täiesti üleöö ja ilma mingisuguse näilise põhjuseta ning on aina hullemaks läinud. Silmaalused on täiesti lillad-rohelised ning neid ei ole võimalik millegagi peita. Perekonnas ega suguvõsas kellelgi sellist probleemi pole; neere on mul kontrollitud - arst lasi teha vereproovi ning ütles, et kõik näidud olevat lausa ideaalsed. Ausalt öeldes on see probleem muutunud minu jaoks väga häirivaks, töö juures on tehtud mitu korda sapiseid märkusi minu öisete alkoholijoomingute kohta (ma ei tarbi tilkagi alkoholi!) ning üleüldse on selle tõttu enesehinnang langema hakanud. Millest sellised värvilised ja paistes silmaalused ometigi tulla võivad? Olen 20-aastane, telerit peaaegu ei vaatagi, arvutit kasutan minimaalselt, magan piisavalt palju jne. Mida peaksin tegema, millest saaksin abi?

Ette tänades,
Helen

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere
Tahaks väga ütelda, et tegemist on haigusega A mille vastu aitab rohi B ja kõik saab korda. See ei ole interneti teel võimalik.
Annaks veel mõne mõtte. Sinised silmaalused võivad viidata ninanelu kroonilistele põletikele, mandlipõletik, ninapolüübid, ka ninaneelu mandli suurenemine-põletik, hambajuure põletik. Soovitan väga hea nina-kõrva-kurguarsti ja hambaarsti ning ka silmaarsti külastust, ehk koorub lahendus sealt. Ärge meelt heitke !
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Tumedad silmaalused

Kas sellised silmaalused on okeid, väga suur ring läheb silmade ümbert.
Kas viitab see millegi puudusele või haigusele?

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Paistavad olema süütud pigmendilaigud. Võivad ise kaduda. Teket soodustab liigne päike, seda vältida.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi

Kahvatu nahk,tumedad silmaalused ja hele väljaheide hapu lõhnaga.

Tere.

Minu pojal (11.a) on kahvatu nägu ja tumedad silmaalused. Ja väljaheide hele ja hapu lõhnaga.
See on nii kestnud juba aastaid. Ei ela Eestis ja kui olen selle murega siin Norras ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Antud juhul oleks seisukoha võtmiseks rohkem infot vaja. Mis on lapse pikkus ja kaal? Kuidas on kulgenud kasvamine ja kehaline areng vastavalt kasvukõveratele? Millised on lapse toitumisharjumused? ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: