Kõhulahtisus 04.08.05 / Perearst

Külastaja küsib:

Lp Dr. Veskimägi,
Olen juba korra Teie poole pöördunud ühe probleemiga, see sai lahendatud tänu Teile, suur tänu! See kord on probleeme kõhulahtisusega. Mul esineb seda küll harva, aga väga piinarikalt. Kõhulahtisuse kõrvalt tunnen teravat valu, higistan väga palju, tekib iiveldus ja tihti minestamishood. Arvatavasti on seda tekitanud mõni bakter, sest olen märkanud , et see juhtub siis kui söön praetud mune koos piimaga( kas see tähendab, et minu organist ei talu seda?) Kas asi on väga tõsine? Tean, et pean oma arsti poole pöörduma, et lasta uurida asja, aga tahan enne ka Teie arvamust kuulda.
( Olen 21 a., viimast kuud rase, kaal: 84 kg, pikus: 174 cm)
Lugupidamisega,
Natalija

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere Natalija !
Vabandan hilisema vastamise ja tänan tagaside eest !
Teie muret lugedes tundub, et tegemist on kas seedetrakti bakterite tasakaaluhäirega, ärritunud soolesündroomi või piimatalumatusega. Ja muidugi lappseootamise viimane kuu. Mis just on vaevuse konkreetne põhjus on veidi raske öelda. Soovitan enda jälgimist. 3-4 päeva vältel hoiduda piimatoitudest, isegi toitudest milles võib veidikenegi olla piima. jälgida tuleks selliseid sümptome nagu kõhulahtisus, kõhupuhitus, valulikus, korinad. Kui piimavabal dieedil olles on vasevused kadunud on see viide piimasuhkru talumatusele.
Kui vaevused püsivad, mõtleksin edasi seedetrakti bakterite tasakaaluhäirele. Siin on käepäraseks raviks just hapupiim ja maitsestamata jogurt. Seda peaks päevas tarvitama nii tubli liiter. Piimabakterid aitavad häirunud bakterite tasakaalu viia normi.
Raseduse viimased nädalad on emale teinekord suureks katsumuseks. Kogu organismi energia on suunatud arenevale elule "viimase lihvi andmiseks", ettevalmistusteks sünnitustegevuseks. Sel perioodil on Teie kirjeldatud vaevused ka võimalikud. Aitab kergesti seeditav, tasakaalustatud toiduvalik. Praetud munad hästi ei sobi. Küll aga kohev munapuder, kergelt hautatud köögivili, puuviljad, banaan jt.
Head tervist Teile ja Teie pisikesele,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Kõhulahtisus

Jõin hallitanud pudelist vett ja kõht on lahti

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Selliste vaevuste ravi on dieet ja paar liitrit päevas puhta joogivee joomine, hea on ka kummelitee. Võimalik, et vaevuse põhjus on veel midagi, mis kirjas ei selgu. Kui enesetunne ikka halb, ...

Loe edasi

Kõhulahtisus

Olen 74 aastane naine. Mul on kuu aega kestnud väga suur spetsiifiline kõhulahtisus, /mis ei võimalda enam liikuda väljas/ - kestab 3 päeva siis on paar päeva vahet ja kordub jälle .Haigestumine algab ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Võimalikke põhjuseid väga palju. Koostöö oma arstidega, hoolas läbivaatus, mõtlemine, mõisltikud uuringud, konsultatsioonid ja ravi. Kiireid lahendusi leitakse harva.

Head tervist ...

Loe edasi

Kõhulahtisus

Tere, umbes alates 23. novembrist vaevab mind kõhulahtisus. Seoses sellega on muutunud ka pärasool valulikuks. Alguse sai see reisil olles Kanaaridel, kuigi ei seosta seda sealviibimisega.

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!

Eeldusel, et vere-ja väljaheiteanalüüsidega on välistatud põletikulised ja nakkuslikud soolehaigused, kuid kaebused jätkuvad, tasuks kaaluda kolonoskoopia ehk soole endoskoopilise uuringu ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: