palavik 09.11.04 / Perearst

Külastaja küsib:

tervist!
mure on nimelt järgmine...
minu 2 aastasel pojal on tänase seisuga olnud u 4 nädalat madal püsiv palavik(37,0-37,6).kõik algas järsku,ilma köhata,nohuta(mida pole siiani).kurk oli nagu veidike punane ja kaetud pisikeste valgete "kattudega".saime "Bactrim"i kuuri,seejärel visiidil perearstile otsustati,et kunas kurk on veel ikka punade määrati "amoxicillin"siirup.ka see kuur sai läbi-tegime näpust vereproovi ja pissiproovi,viimane oli ok aga vereproovis oli trombotsüütide arvuks märgitud 471.seejärel saadeti lapsega veeniverele kus siis minu arusaamist mööda pidi tehtama vereraku mingisugune graafik või midagi selletaolist.sellest selgus ,et kõik pole siiski korras miskit oli nagu paigast ära(kahjuks ei oska kirjutada mis).arst ütles,et midagi hullu siiski nagu pole.lubas konsulteerida veel lastearstiga aga vastust ma veel ei tea.
nüüd siinsamas kliiniku koduleheküljel lugedes lastearstile suunatud küsimusi ja vastuseid(praegu pole võimalik lastearstile küsimust esitada) selgub,et kraaides last pepust polegi palavik 37,6 .mina tean aga seda ,et pepust kraadides peab lahutama 0,5 kraadi?loen ja saan aru et pepust kraadimisel ilma maha lahutamata 37,0-38,0 polegi palavik????
kas ma sellest lähtuvalt pean olema õnnelik ,et polegi midagi viga ja käed silmade ette tõstma või siiski...
laps sööb hästi ja on rõõmsameelne nagu tervele lapsele kohane.
teile vastuse eest tänulik olles!

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere
Loomulikult on pepust kraadides temperatuur 0,5-0,8 C kõrgem kaenaaluse temperatuuriga võrreldes. Kui lapse ilme on terve, söögiisu hea ja laborinäidudki normis siis soovitan usaldada Teie emavaistu ja oletan et põnn on terve. Analüüs ei tee ühtegi inimest haigeks, haigust diagnoosib ikka arst, kes arvestab seejuures rida asjaolusid.
Head tervist soovides
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Palavik, iiveldus, uimasus

Tere, umbes nädal tagasi tundus et hakkas põiepõletik. Kestis paar päeva ja järgnevatel päevadel hakkas jube valu alaseljas ja külgedel. Tänaseks, nädal hiljem on valu läinud, aga esineb kõrge palavik, ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Põiepõletikuga ei ole kõrget palavikku. Kirjeldus on omane neeruvaagnapõletikule. Esmalt perearst, uriini ja vereproov, antibiootikumravi, vajadusel uriinikülv.

Head tervist ...

Loe edasi

Palavik

Ikka päev hommikul 38,9 palavik mis ei alane olen joonud palaviku teed ja võtnud palaviku alatajad

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Nädal kestnud kõrge palavik vajab kindlasti uurimist. Vere ja uriiniproovid, kopsuradiogramm ? Koroonatest ?
Kindlasti kohe esmaspäev perearsti vastuvõtule.
Seniks jätkake koduse ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: