nõrkus 25.10.04 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere!

Olen pannud tähele, et kui tühja kõhu peale magusat söön, siis mingi aja möödudes tabab mind suur nõrkus (kui ma midagi muud vahepeal ei söö), mõnikord hullem mõnikord kergem. Seda on esinenud ka lapsepõlves. Veresuhkur on mul alati normis olnud ja üldse ka kõik muud nätajad ja analüüsid on korras.

Tervitab

Piret

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere Piret
See on päris tavaline asi: peale asjalikku kõhutäit mis lõppeb magustoiduga suunatakse organismi energia seedimisele. Veri paikneb kehas ümber peamiselt seedeorganitesse. Sel ajal saab peaaju veidi vähem verd ja inimene võib tunda unisust, nõrkust, väsimust, pearinglust. Kuidas ja mismääral sõltub toitumise iseärasustest, toidukogusest, eelnevatest toidukordadest jne jne.
Soovitan veidi vähendada toiduhulka söögi korral, näiteks süüa hommikul rohkem või senise 3 korra asemel 4 korda. PEale sööki on hea kerge jalutus. Mudugi võib ka leiba luusse lasta nii nagu rahvatarkus seda soovitab. Kuid see on tihti keerukas: meie söögiasutustes veel puudub mugav lamamisvõimalus. Vahest on see äriidee mõnele toitlustusfirmale, mine sa tea !
Head tervist soovides
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Nõrkustunne õlas

Tere. Kirjutan murega mis algas u 2 nädalat tagasi. Tekkis nõrkus paremas õlas ja vahel surinad näppudes. Üks päev oli õlg parem ja siis oli imelik tunne lõuas ja keeleall. See läks üle 2 päevaga. Järgmine ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Minu nõu on ikka lühike. Pöörduge arsti vastuvõtule, kes saab Teid vahetult näha, katsuda, kuulata, uurida. Tundub, et vaevused on seotud kaelanärvi haigusseisundiga, sellest need õla-käe ...

Loe edasi

Alapalavik, nõrkus

Minu 15 a pojal (pikkus 168, kaal 63 kg) on aeg-ajalt paha olla, nõrkus, näost kaame, alapalavik 35,8. Kas nii võibki esineda kasvavatel lastel või peaksin arsti poole pöörduma? Tänan!

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Arvan, et tegemist on kasvueasesineva talitlushäirega. Nimelt võib esineda suured vererõhukõikumised lamadest seisma tõustes, millest ka kaame ilme.
Soovitan siiski nõu pidada tohtritega. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: