Pidev valu 23.09.04 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere.2003.a. nov.oli mul günek.operatsioon.Eemaldati munasari ja munajuhad.Peale seda on mul pidevad valud vasakus küljes,kohati lausa nagu mulksuks rinna all ja koriseks.Valutab ka altpoolt,urineerimine on tihe.See valu ja korinad segavad töö tegemist,kuna see kõik on tahtmatu.Perearst ei võta mind kuulda,sest väidab olevat gün.probleem.Naistearst väidab,et kõik on korras.Valu on kestnud peale poeratsiooni siiamaani-perearst põhjendas seda sellega,et hiljem kõik möödub.Siit küsimus,läheksin kuhugi eraarstile,kuid ei tea kellest alustada(kas naistearst või ..?)Olen väga tänulik nõuande eest.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere
Peale sedasorti lõikusi võib tekkida seisund, mida nimetatakse sooleliideteks. Sümptomid võivad olla sellised nagu kirjeldate. Teinekord võib juhtuda, et operatsiooni järgselt võib mingil põhjusel kujuneda piimasuhkrutalumatus, ka selle seisundi sümptomid on sellised. Soovitan järgmist: nõupidamine perearstiga- ärge peljake, ta kuulab Teid ja annab soovitusi. Piimasuhkrutalumatusest saab selgust analüüsiga: patsiendile antakse 50 g laktoosi ja jälgitakse veresuhkrutõusu. Kui kõik on hästi tõiuseb veresuhkur hiljemalt 1 tunni möödudes üle 1,1 ühiku. Ja veel üks soovitus: valuravikabinet. Sealsel tohtril on suur kogemus selliste patsientide ravimisel, kelle kohta muijal lihtsalt käsi laiutatakse. Valuravikabinetid on Tallinnas, Tartus ja Pärnus.
Head tervist soovides
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Pidev keskmise tugevusega valu paremas küljes

Tere!
Kirjutan seoses sellega, et mul on teist päeva järjest paremas küljes (täpsemalt vöökohast natuke üleval pool) pidev keskmise tugevusega valu. Tarbin clormetini rasestumisvastaseid tablette. ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Võimalikke põhjuseid on mitu. Oletada ei saa. Arvuti teel ei saa haigust diagnoosida ega ravida. Soovitan pöörduda esmalt oma perearsti vastuvõtule.

Head tervist soovides,
Loe edasi

Valu rindkeres

Tere,

Probleem selline. Rindkeres (põhiliselt kuskil kopsu lähedal või kopsus) on selline pidev valu. Valu on enamasti tunda kas pikali või küllili olles. Püsti on vähem, kuigi midagi tõstes ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Mõistlik on pöördumne perearsti vastuvõtule, siis on võimalik valida edasine tõenduspõhine käsitlus.
Seniiks aga võib tarvitada ibuprofeni 0,4 3 x päevas järjest 5 päeva ja hinnata efekti. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: