Väsinud jalad 19.05.04 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere !
Ei tea millise spetsialisti poole pöörduda, sellepärast alustan siit. Muret teeb jalgade pidev valutamine - hommikuti on jalad väsinud ning õhtuti tõmbuvad krampi (labajalg või sääremari). Jalatsi kõrgus st kui kanda madalaid jalatseid midagi paremaks ei tee. Mida võiks teha- sest see on ebamugav ja valus ?

Taustast nii palju, et olen 33aN, umbes 5 aastat tagasi lõigati vaskult jalalt ära üks veen. Jalavalude ja krampidega olen hädas lapsepõlvest saadik- diagnoosiks on olnud vastavalt eluetapile kas "jalad kasvavad; liiga suur/väike koormus"- seega tegelikult mitte midagi. Kuna ka teisel jalal on veenilaiendid, olen katsetanud reklaamitud kreeme, kuid need tekitavad verevalumeid, seetõttu midagi proovida ei julge.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere
Soovitan konsulteerida veresoontekirurgi ja neuroloogiga. Esimest spetsialisti seepärast, et Teie vaevus meenutab tõepoolest süvaveenilaienditest tingitud vaevusi. Võimalusel tehakse ultraheliuuring veenidest, kus hinnatakse verevoolukiirust ja võimaliku veenide laiendeid. Ravist võiks soovitada tugisukkasid survetugevusega 12-15 mm/hg ja veenide gümnastikat. Teise vaevusena esinev jalgade väsimus ja krampitõmbumine peaks huvi pakkuma neuroloogile. Mõlemale spetsialistile annab saatekirja perearst, ja ennekõike soovitan ajuhinduda tema arvamusest, sest kolleeg võib näha seda mis on kirjas jäänud märkimata.
Head tervist soovides Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

jalad

Tere,
Pole kunagagi jalad /jalatsipiirkond/ paistes olnud, väsinud küll kiiresti, olen 56aastane ja 188pikk, kaal pisut üle 117kg, Kestnud umbes 1,5 nädalat.
Milles probleem.
Tervitades

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Jalgade turse võib olla tingitud väga erinevatest haigusseisunditest. Näiteks südamepuudulikkus, maksa- ja neeruhaigused, kilpnäärme alatalitlus, jalaveenide või lümfisüsteemi probleemid jne.. ...

Loe edasi

jalad

olen 32 a naine,kel pool aastat tagasi diagnoositi kilpnäärme alatalitlus,tsh oli 13,78,võtan nüüd iga päev hormoontabletti.aga asi nüüd hoopis selline et ühel öösel hakkas parema jala sääremarjas nagu ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Ehk on tegemist ravimi kõrvaltoimega. Pidage nõu ravi määranud arstiga.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: