vererõk 12.02.04 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere!
Kohtusin oma perearstiga sellel nädalal esimest korda,kuna pole varasemalt
suurt põhjust olnud,üldiselt terve.Saatekiri oli minu naistearstilt laparaskoopia
jaoks oli vaja teha ekg.Olen 26 aastane ja ülekaaluline,arsti esimene küsimus oli kas mul on suhkrutõbi,seda mul ei ole.Järgmiseks mõõtis vererõhku ja ütles et mul oleks vaja kogu elu hakata võtma vererõhu rohtusid.Kirjutas kohe välja Nebileti.Minu küsimus on :kas rõhu mõõtmisest saab teha kohe sellised järeldused ja kas selleks oleks vaja teha ka mingisuguseid lisauuringuid.Arst ei uurinud üldse millist elu ma elan,kas suitsetan joon palju kohvi või kas mul on stressirohke periood.Kas vererõhk on põhjus mitte mind laparaskoopiale lubada,ekg oli korras?
Ette tänades M.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere M
Ei oska täpselt kooenteerida, kuna ma ei tea mis tulemuse perearst mõõtis. Üldiselt on nii, et ühekordsest mõõtmisest ei saa lõplike järeldusi teha. Teie puhul eriti, kes pole harjunud tohtreid külastama, ikka ollakse veidi pinges. Oma praktikas ma kasutan kõigil sellistel juhtudel vererõhu ööpäevase jälgimise seadet, mis annab ööpäeva kohta 55-60 mõõtmistulemust, nii saame hoopis tõesema pildi. Vererõhuhaiguse diagnoosimise juurde kulub ka EKG, rindkere kardiogramm, vahest ehhokardiograafia ja koormustest, laboritestid samuti. Arvan, et võite rahulkult minna laparoskoopiale. Protseduuri ajal jälgib teid anestesioloog. Kuid arvan et õigem oleks enne eluaegse rohuvõtmise otsustamist teha eelnimetatud uuringud.
Head tervist soovides Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

südamepuudulikus

Tere!
Kuna olen Teie käest teisel põhjusel head nõu saanud,siis küsin nõu seoses südamega.
Südamepuudulikus (klapi rike)on ammu arvan, 2015a sain täpselt diagnoosi koos kõrgvererõhuga, Võtsin ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Metoprolol on hea ravim, kuid paistab, et Teile ei sobi. Samast perekonnast on ka teisi, tasub proovida. Kas klapiriket on uurinud kardiokirurg ? Olete üsna noor , 68 a, ja ehk saab kaaluda ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: