palavik 19.10.03 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere, minu mure on järgmine. Umbes 2 kuud juba kimbutab mind palavik, see juhtub 1 või 2 korda nädalas, koos peavaluga, kõik liigesed valutavad ja üldine nõrkus. Peale selle on mul ka siis, kui pole palavikku, külmatunne või külamvärinad. Kui ma olen ka palavas ruumis, tunnen ikka vaid et külmetan. Palavik algab tavaliselt õhtupoolikul ja kestab päeva, harvem ka kaks. Temperatuur jääb 37,3 - 37,7 vahele, olen võtnud Paracetamoli ja see aitab. Stressi ei ole, dieeti ei pea, rase ei ole, magan korralikult (v.a ööd, mil on palavik), vanus 26.a, naine. Kõige murettekitavam on see, et kahe viimase palavikuhoo ajal olen tundnud pisteid südames ja ma ei saa teha kiireid või äkilisi liigutusi.
Võib see olla märk mingist põletikust, mis on organismis. Paar aastat tagasi oli mul probleeme neerudega, aga see jäi välja ravimata kuna ennnem lõppesid valud. Grippi või külmetushaigused pole mind ükski talv kimbutanud ja viimane kord olin gripis 15. aastaselt.
Abi eest ette tänades, M.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere
Ei saa muud soovitada kui pöörduda arsti vastuvõtule. Minu peas tekivad mõtted võimaliku südamelihase, neerude ja liigespõletiku suhtes. Kuna sümptomid on arstile tõsisesd, kaaluksin ka haiglauuringuid. Kõik see sõltub Teie kandi võimalustest.
Head tervist soovides Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Palavik, iiveldus, uimasus

Tere, umbes nädal tagasi tundus et hakkas põiepõletik. Kestis paar päeva ja järgnevatel päevadel hakkas jube valu alaseljas ja külgedel. Tänaseks, nädal hiljem on valu läinud, aga esineb kõrge palavik, ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Põiepõletikuga ei ole kõrget palavikku. Kirjeldus on omane neeruvaagnapõletikule. Esmalt perearst, uriini ja vereproov, antibiootikumravi, vajadusel uriinikülv.

Head tervist ...

Loe edasi

Palavik

Ikka päev hommikul 38,9 palavik mis ei alane olen joonud palaviku teed ja võtnud palaviku alatajad

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Nädal kestnud kõrge palavik vajab kindlasti uurimist. Vere ja uriiniproovid, kopsuradiogramm ? Koroonatest ?
Kindlasti kohe esmaspäev perearsti vastuvõtule.
Seniks jätkake koduse ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: