Kahvatu näonahk 16.10.03 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere!

Mure järgmine.
Mul on hästi kahvatu näonahk.Olen 21 aastane (naine) ja põhjusi selleks olen leidnud ka ise mõned: põdesin kuni 3 aastakse saamiseni rasket bronhiaal astmat ja sain päevas 13 süsti, millest ema arvab et minu kahvatus on tingitud.
Sügisel ja talvel olen lausa hallikas näost, inimesed arvavad koguaeg et põen mingit rasket haigust...
Kehalaakuga on korras, 169 cm ja 55 kg, kuigi söömisprobleeme esineb, ütleme et söön vähe , kuna pole selleks aegagi.Töötan ja käin õhtuti koolis, seega pole võimalik päevas 3 korda sooja toitu süüa.
Kolmas asi mis võib kahvatuse põhjustada arvan, on se et suitsetan ja just õppisin, et suitsetaja aju on pidevas hapniku puuduses, kas see võib olla põhjus?
Nüüd siis küsimus, kas on midagi, mille sõõmisele peaksin eriti tähelepanu pöörama, mis teeks mind natukenegi jumekamaks ja kaunimaks?
Olen tüdinenud sellest, kui inimesed küsivad iga päev haletsedes , et kas sinuga on ikka kõik korras :(

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere
Kui mingit tõbe kallal pole siis soovitan tervisesporti ja jaheda veega karastamist. Jahe vesi võib teha imet, see algul ahedab nahajuusveresooni, seejärel need laienevad ja nahale tekib mõnus roosakus. Ka paras tervisesport- tervisekõnd, sörkjooks võimalusel ujumine toimib hästi. Naisena võite muidugi kasutada ka kõikvõimaliku jumestusatribuutikat, kuid sellega saadud jume on võlts. Kui see kogemata ilmsiks tuleb on häda kui palju.
Arvan et kunagistel astmaravimitel ei saa kahvatus jumes olla erilist osa. Üks ravimitest, prednisoloon võib põhjustada nn kuunägu kuid selleks peavad ravimiannused olema väga suured. Muidugi kahvatu jumega arsti juurde minnes on esimene asi täisvereanalüüs. Täpsustada oleks vaja ka Teie mensese ja toitumise iseärasusi.
Head tervist soovides Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Kahvatu nahk,tumedad silmaalused ja hele väljaheide hapu lõhnaga.

Tere.

Minu pojal (11.a) on kahvatu nägu ja tumedad silmaalused. Ja väljaheide hele ja hapu lõhnaga.
See on nii kestnud juba aastaid. Ei ela Eestis ja kui olen selle murega siin Norras ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Antud juhul oleks seisukoha võtmiseks rohkem infot vaja. Mis on lapse pikkus ja kaal? Kuidas on kulgenud kasvamine ja kehaline areng vastavalt kasvukõveratele? Millised on lapse toitumisharjumused? ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: