Hammaste krigistamine öösiti 23.07.03 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere!
Olen 19.aastane neiu ja mul on järgmine probleem: krigistan öösel magades hambaid ning teen seda nii tugevalt,et hommikul on lõualuud lausa valusad ning teised magajad ärkavad sageli üles minu krigistamise peale.Muid tervisehäireid seoses sellega mul pole esinenud. Nimetatud probleem on kestnud juba mitu kuud.
Sooviksin teada millest on tingitud öine hammaste krigistamine ?

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere
Arvan, et Teie vanuses on sagedamini hammaste krigistamise põhjuseks sagedamini suur päevane pinge, stress, ka mitmed meeleoluhäired. Kui võimalik, siis soovitaks reguleerida töö ja puhkeaega, tegeleda mõõdukalt füüsiliste harjutustega, õhtuti peale kella 18-19 mitte süüa, teha õhtune jalutuskäik, magada hästi õhutatud jahedamas toas. Kui mure püsib, soovitaks pöörduda perearsti vastuvõtule.
Head tervist soovides Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Hammaste krigistamine - kas parasiidid?

Tere! Mu lapselaps krigistab juba aastaid öösiti hambaid, hambaarst soovitas teha kape, mina aga sooviksin probleemist vabaneda. Ostsin talle esialgu magneesiumipulbrid B-vitamiinidega paariks kuuks.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Isiklikult arvan, et hammaste krigistamine ei ole seotud soole parasiitidega. Sellel on pigem seos stressi, pingetega koolis, suhetes lähedastega, ärevuse jmt seisunditega. Ka erinevad toidulisandid ...

Loe edasi

hammaste krigistamine

Tere!
Olen 30 aastane naisterahvas. Mulle öeldakse, et krigistan öösiti magades hambaid. Kas on tegemist psühhiaatrilise probleemiga????????


E.L Tallinnast

Tänan

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Võimalik et jah. Soovitan nõu pidada perearsti ja psühhiaatriga.
Head tervist soovides Madis Veskimägi

Loe edasi

hammaste krigistamine

olen 37a. terve naine. Krigistan aeg-ajalt magades hambaid. Põhjust ei tea, aga tahan sellest lahti saada. Palun aidake.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Sagedamini on hammaste krigistamise põhjuseks päevane stress. Et midagi konkreetsemat otsustada soovitan nõu pidada oma perearstiga.
Head tervist soovides Madis Veskimägi

Loe edasi

Hammaste krigistamine

Mind teeb murelikuks asjaolu,et ma krigistan öösiti hambaid. Muidu ei oleks midagi kuid see häirib mu abikaasat. Rahvasuu ütleb, et see kes krigistab hambaid sellel on ussid sees. Ma ise kahtlen selles ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tervist
Kui on juba uuritud kehaliste haiguste suhtes ja kõik tundub olema koras, siis sageli on hammaste krigistamise põhjus hoopis päevane psüühhiline pinge, stress, ärevus. Soovitan koos abikaasaga ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: