minestus 24.06.03 / Perearst

Külastaja küsib:

kas tasub ennast uurida lasta?
läksin dushi alla ja olin seal 5 min. seejärel hakkas halb ja kukkusin kokku. peale seda sain jalad alla ja pikutasin veidi. läks nagu 'mööda'. varem midagi taolist pole juhtunud.
seekord polnud ma midagi söönud, ka eelmisel õhtul mitte.
varem olen minestanud ka, seoses vereproovide andmisega, ja 15 aastat tagasi väikses ruumis, kus mul lihtsalt jäi õhku väheseks.
üldiselt olen olnud väga terve. 6 aastat tagasi oli neerudega jama, mingit laadi põletik, mis aga raviti välja.

kas minestamise põhjus on lihtsalt vereringe häire? või võib olla ka seoseid kunagise neerupõletikuga (tookord öeldi, et see võib kunagi uuesti välja lüüa).

praegu olen 22 aastane, naisterahvas

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere
Arvan et Teie minestuse vahetuks põhjuseks võis olla veresuhkru madal tase ( olite ju söömata päris pikka aega), ka see et keha kokkupuutel sooja veega võivad veresooned kiiresti laieneda ja põhjustada niiviisi vererõhu järsu languse, milele järgnebki nõrkemine. Osadele inimestele, valdavalt naised on minestamine ka omane, sellel on ka perekondlik eelsoodumus. Minestust soodustab ka organismi kurnatus ja mõni hiljuti põetud äge hingamisteede viirusinfektsioon.
Kui olete mures tervise pärast, soovitan pöörduda perearsti vastuvõtule, kus kontrollitakse vereõhku, selle muutusi kehaasendist sõltuvalt, tehakse vereproov ( madala hemoglobiini sisaldus ehk aneemia väljaselgitamiseks ) kardiogramm jt. uuringud. Kindlasti uuritakse ka neuroloogiliselt; hinnatakse kordinatsiooni, tasakaalu, reflekse, silmade liikuvust. Kui kõik on hästi siis on minestamine Teie omapära, mida on vaja arvestada nii teil endal kui Teie lähedastel, et vältida tõsisemaid vigastusi.
Head tervist soovides Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

minestus

Alates lapsepõlvest on mul esinenud pidevalt minestamist. Kõige sagedamini ja kohe päris kindlasti juhtub see siis kui ma ei ole midagi söönud ja kõht läheb väga tühjaks. Kõigepealt tuleb täielik nõrkus, ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Teie küsimuse algusosas kirjeldatud vaevused on väga omased veresuhkru taseme alanemisele. Kui magusa või üldse söömise järgselt on kõik hästi siis on loogiline soovitus regulaarne toitumine, ...

Loe edasi

Kehv enesetunne

Austatud doktor Veskimägi!

Mida abistavat ütleksite patsiendile, kes pöörduks Teie poole järgmiste probleemidega:

Olen 24 aastane noor naine ja mul on viimasel ajal olnud kaht ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere Külliki
Oletan, et tegemist on migreeni meenutava peavaluga. Migreenipeavalu eristab pingepeavalust asjaolu, et valu on rohkem ühes peapooles ja valu on sedavõrd tugev et patsient peab lihtsalt ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: