Vaktsiinipass 20.11.21 / Peavalu

Külastaja küsib:

Tere! Kysimus selline, et kui Eestis elav vaktsineeritud inimene haigestub ja põeb kroonat välismaal, siis kumba passi ta edaspidi kasutada saab? Kas Eestis väljastatud vaktsineerimispass on veel kehtiv? Või vaktsiin on põhiõtteliselt olematuks tunnistatud ja kasutada saab ainult läbipõdemis tõendit?

Arst vastas:

Vanda Kristjan

dr Vanda Kristjan

Perearst

Tere!

Vaktsineerimine ja koroona põdemine ei ole välistavad sündmused. Kui pärast lõpetatuks loetud vaksineerimist inimene haigestus ja see on kinnitatud PCR testiga, siis viimasest sündmuses loetakse inimene kaitstuks meie riigis 6 kuud. Erinevates riikides toimunud sündmuseid ei ole täna võimalik omavahel liita. Eestis antud pass kehib vastavalt määratud reeglitele edasi.

Head soovides,
Vanda Kristjan

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Peavalu

Seedimine

Tere,mul on pidevalt kõhugaasid,kuidas aru saada ega pole spasmid või koolikud

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Spasmid ja koolikud on lisaks puhitusele ka valulised aistingud.

Head soovides,
Vanda Kristjan

Loe edasi

Neerude töö

Tere,

Kas on olemas mingi ravim, mis on mõeldud neerude töö parandamiseks?
Tean, et Eestis müüakse maksa töö parandamiseks mõeldud Essentiale Forte`t, aga kas on samalaadne ravim olemas ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Essentiale ei paranda maksa tööd vaid kahjustatud maksa korral toetab maksa tööd. Neerude töö parandamiseks preparaate ei ole. Neerude tervist toetavad noorel ja tervel inimesel piisava ...

Loe edasi

soolestik

Tere,kas see on normaalne et peale söömist pidevalt kõht koriseb

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Soolte töö e.peristaltika võib tekitada kuuldavaid helisid. Kui kaebus piirdub ainult korinaga, siis see võib olla normi variant. Sageli on mõni toit, mis tekitab rohkem korisemist, ...

Loe edasi

Peaaegu 4 kuune beebi hingeldab.

Peaaegu 4kuune beebi on viimasel ajal hakanud hingeldama/lõõtsutama, lisasin juurde ka video. Kas selline asi on normaalne? Laps ise on rõõmsameelne. Samuti tekitab muret, et beebil lähevad vahepeal põsed ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Lisatud video ja kirjelduse alusel saan väita, et muretsemiseks põhjust ei ole. Videos nähtu on rõõmu emotsiooni väljendus ja üritus ka häälekalt seda väljendada. Punaka jumega huuled ...

Loe edasi

Koroona

Tere. Olen 19.aastane ja koroonas. Sümptomid avaldusid 3 jaanuaril. Palavik kadus umbes 3 päeva tagasi kuid siiski on nõrkus, kael valutab ja kehv olla ja samuti ka köha. Praegu siis nädal aega möödas ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Loodetavasti olete tänaseks juba paranenud. Haiguse kulu ennustamine on tänamatu töö, sest prognoos põhineb statistikal ja nõitab kuidas enamusel on haigus kulgenud, kuid üksikinimesel ...

Loe edasi

Südamelöögid

Tere. Olen 19 aastane ja olen koroonas neljandat päeva. Mul on südamelöögid väga madalaks läinud. Vahepeal lausa 40 lähedal. Kõigub üles alla. Kas peaksin muretsema?

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Kui vaevused puuduvad, siis ei muretseks. Soovitan nõu pidada oma perearstiga.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi

soolestik

Tere,ma olen paar kuud spasmoili ja espumisani võtnud,aga kõhugaasid ei taha väheneda,hommikuti enne söömist on juba gaasid sees,siis vahepeal on selline tunne et vasaku rinna alt on haige,kui gaasid ära ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Pikka aega kestev meteorism e. puhitus, võib viidata ühe võimalusena ärritatud soole sündroomile (colon irriabile). Probleemid sageli ägenevad stressi perioodil. Lahenduse leidmine ...

Loe edasi

Madal ferritiin

Tere.
Vereproovist selgus,et hemoglobiin 144,ferritiin 16.6 ja raud 8.7. Arsti sõnul rauavaegusaneemia. B12 218. Suguvõsas tugevalt sees see rauavaegus.
Pereõde soovitas võtta rauasiirupit. ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Teie poolt antud analüüsides on tõesti ferritiini tase normist madalam.
Ferritiini madal tase viitab organismi raua varude defisiidile. Raud ladestub varuna maksa, põrna ja luuüdi ...

Loe edasi

Kas pean muretsema

Kas pean sellega kiiremas korras tegutsema või on tegemist liig lihaga?Tekkis kunagi arvatavasti valede jalatsite kandmisest aga pole kindel.

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Küsimuses ei ole täpsemalt kirjeldatud, kus täpsemalt jalal vaevus. Kuna jalg kirjeldatud insuses, siis probleem ühel jalal. Kui "kui jalg väsinud või pinges muutub suuremaks ja kui ...

Loe edasi

Valu

Sain septembri lõpus Moderna vaktsiini ( 1 doos peale läbipõdemist). Ca 5min peale süsti tundsin torkavat/nõelavat tunnet peas. Need käivad siiani üle kogu keha vahest vähem, vahest palju kordi päeva jooksul. ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Kirjelduse järgi sobiksid kaebused neuropaatilisele valule. Vaktsineerimise järgselt on kirjeldatud harva selle sarnaseid kaebusi. Käe valu on vaktsineerimiste järgselt üpris sage kõrvaltoime. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: