Migreeni ravi ei toimi, täiendav küsimus 08.06.20 / Peavalu

Külastaja küsib:

Mul on Haigekassa kindlustus olemas. Perearst tegi saatekirja neuroloogile.
Tuleksin Teie vastuvõtule, kuid TÜ Kliinikumi ajad on kõik kinni.
Saaksin tasulise vastuvõtu aja Elite kliinikusse.

Kui tulen tasulisele vastuvõtule, kas siis on kõik hilisemad uuringud ja ravi samuti tasuline?

Arst vastas:

Mark Braschinsky

dr Mark Braschinsky

Neuroloog

Tere,
ravimeid saab arst ikka kirjutada soodustusega, sõltumata sellest kas on erakliinik või mitte. Radioloogiliste jms uuringute eest tuleb antud juhul tasuda siiski patsiendil endal.
Lugupidamisega
M. Braschinsky

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Peavalu

Küsimus migreeni ravi kohta

Tere,

Mul on neuroloogi poolt diagnoositid migreen, mis esineb erinavatel perioodidel erineva sagedusega, käige enam umbes 2 korda kuus. Sageli esineb ka pingepeavalusid ja praegu on ka kolmiknärvi ...

Mark Braschinsky

Vastas dr Mark Braschinsky

Tere,
kuklanärvi blokaadi on ajalooliselt kasutatud erinevate, k.a. peavalusündroomide ravis. Iseenesest tehniliselt pole protseduuri teostamine keeruline, kuid viimastel aastatel läbiviidud süstemaatilised ...

Loe edasi

Migreen

Mul oleks siis selline küsimus, et ma olen käinud arsti juures ja on tehtud uuringuid, aga peas ei leita midagi, aga sümptomid näitavad, et on migreen. Mida teha ja kuidas teada saada, kas mul on siis ...

Mark Braschinsky

Vastas dr Mark Braschinsky

Diagnoosi paneb arst, kuid Te saate ise orienteeruda oma kaebustes, kui vastate 6 küsimusele, mis on suunatud migreenile. Küsimusi leiate siit: http://www.peavalu.ee/aid-24601/Migreeni-test
Kui ...

Loe edasi

Migreen

Tere.

Hiljuti käisin neouroloogi juures ja diagnoositi migreen. Läbivaatus ise kestis koos riides lahti võtmisega 7 minutit, mille jooksul arst mult eriti midagi ei küsinud. Mingitele lisauurungutele ...

Vastas dr Sulev Haldre

Tere,
Migreeni diagnoos põhineb valude jm sümptoomide kirjeldusel. Lisauuringud abiks ei ole, v.a. juhul kui tõesti vaja peaaju teiste haiguste välistamiseks.
Milline migreeniravi Teile määrati, ...

Loe edasi

Valu kuklapiirkonnas

Tere,

olen peavalude all kannatanud juba lapsest saadik. Need on tavaliselt olnud vasakul pool otsmiku piirkonnas ja perearsti sõnul tavalised pingepeavalud. Kuid nyyd paar nädalat tagasi ...

Vastas dr Sulev Haldre

Tere,
tõenäoliselt ei tähenda valu täiendav lokalisatsioon kuklas iseenesest midagi uut. Märgite, et valu on olnud varem ikka vasakul, siis otsmikus. Ka pingepeavalu korral on võimalik mitte olulise ...

Loe edasi

Küsimus

Tere,
lugesin hiljuti artiklit,kus kirjeldati USA-s läbiviidud uuringuid,mille tulemusena avastati seos, et inimestel, kellel on südames kodade vaheline "auk",esineb migreeni tunduvalt tihemini. ...

Vastas dr Sulev Haldre

Tere,

kodade vaheseina defekti sulgemise positiivset toimet migreenihoogude ärahoidmiseks ei ole õnnestunud usaldusväärselt kinnitada. On tõesti mitmeid uurimusi, mis nagu kinnitavad protseduuri ...

Loe edasi

Migreen?

Minu emal on diagnoositud kutsehaigus ülekoormuse näol,mida ta käib uuendamas iga kahe aasta tagant.Lisaks sellele probleemile on tal lisandunud tugevad peavalud iivelduse,oksendamise ja valgusekartusega.Kutsehaiguste ...

Vastas dr Sulev Haldre

Migreeni ja teisi peavalusid eristab kõigi paremini neuroloog. Migreeni võib diagnoosida ka perearst, selles ei ole mingit probleemi. Migreeni diagnoosimiseks on kokku lepitud tingimused. Kirjeldatud tugeva ...

Loe edasi

Ravim Piracetam

Arst kirjutas mulle sellise rohu nagu piracetam tft 400 mg , mis see rohi teeb ja mille jaoks seda kasutatakse?

Vastas dr Sulev Haldre

Piratsetaami ametlik näidustus on täiendav ravi kortikaalse müokloonuse korral. Kindlasti ei ole see Teie probleem. Nii et: küsige oma arsti käest, sest preparaati kasutatakse ka nn "pehmetel" e. mitte ...

Loe edasi

Küsimus

Kui inimesel on migreen kas ta võib ka selletagajärel surra või ei ole see siiski nii ohtlik?

Vastas dr Sulev Haldre

Inimene ei sure migreeni tagajärjel.

Loe edasi

Migreen

KAS MIGREENI ON VÕIMALIK VÄLJA RAVIDA? VÕI PIIRDUB RAVI AINULT VALU LEEVENDAMISEGA?

Vastas dr Sulev Haldre

Migreeni ravi piirdub valu jt sümptoomide leevendamisega. Samas ei tuleks mõista ravi all ainult ravimite kasutamist.

Loe edasi

Migreen

Kas migreenile leidub ravi või on seda ainult võimalik leevendada?

Vastas dr Sulev Haldre

Migreenihoogusid saab leevendada, paljudel juhtudel väga efektiivselt \"kustutada\".
Migreeni kui haigust välja ravida ei saa.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: