Pidev valdavalt mõõdukas peavalu 12.05.20 / Peavalu

Külastaja küsib:

Tere! Veebruari keskel tekkis peavalu ja palavik, olin paar päeva palavikuga haige. Kui muidu läks paremaks, siis peavalu jäi ja on tänaseni. Kohe alguses sai selgeks, et valu suureneb külmaga. Mugavam alati kanda mütsi. Kui pea on saanud tuult/külma, ägeneb valu kaheks päevaks, kuid siis taandub jällegi tavapärasemale mõõdukale/talutavale tasemele. Valu kestab ka öösel, mõnikord ajab valu üles ja sunnib leidma mooduse pea soojendamiseks. Peamiselt on valu otsmiku- ja meelepiirkonnas, ägenemisel hõlmab kogu pea. Aja jooksul on pigem tunda probleemi süvenemist kui leevenemist. Varasemalt ei ole peavaludega probleemi olnud.

Arst vastas:

Mark Braschinsky

dr Mark Braschinsky

Neuroloog

Tere,
infektsioonijärgseid peavalusid esineb võrdlemisi sageli, kuid päris kroonilised kujunevad väga harva. Tervikuna on teada, et infektsioonijärgne peavalu taandub iseseisvalt kuni 3 kuu jooksul. Kui seda pole juhtunud, siis on alust diagnoosida kroonilist infektsioonijärgset peavalu. Kõik see eeldusel, et raviarst(id) on välistanud infektsioonidega seotud ja peavaludega kulgevaid seisundeid/tüsistusi. Amitriptüliin on üks efektiivsemaid ravimeid kroonilise infektsioonijärgse peavalu ravis. Tõepoolest, üpris sageli võib see ravim tekitada kõrvaltoimeid, millest kõige sagedasemad ongi uimasus ja unisus, mida Te kirjeldate. Paljudel juhtudel need kaebused mõne nädala jooksul taanduvad ja raviskeemiga võib jätkata. Kui inimene siiski ravimit ei talu, siis raviarst valib muud preparaati.
Lugupidamisega
M. Braschinsky

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Peavalu

Peavalu

Tere. Olen 21 ja viimastel kuudel algasid peavalud. Need sellised et poolteist nädalat kestab pidev peavalu. Hommikust alates. Siis on vahet 2 nädalat ja siis uuesti umbes poolteist nädalat. Peavalu on ...

Mark Braschinsky

Vastas dr Mark Braschinsky

Ainult selle info alusel tundub, et pingetüüpi peavalu.
Lugupidamisega
M. Braschinsky

Loe edasi

Peavalu

Tere. Olen 21 ja viimastel kuudel algasid peavalud. Need sellised et poolteist nädalat kestab pidev peavalu. Hommikust alates. Siis on vahet 2 nädalat ja siis uuesti umbes poolteist nädalat. Peavalu on ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!
Selline kaebus vajaks täpsustavaid lisaküsimusi (kas on olnud nohu,allergilist nohu või on uus hormonaalne rasestumisvastane vahend?)Kui ei,siis selline kaebus sobiks pingepeavalule.Soovitaksin ...

Loe edasi

Valu kuklapiirkonnas

Mure mul selline, et mul pikemat aega valutab pidevalt ainult parem pool peast. Põhiline valu surve koht on kuklapool aga jääb siiski paremale poole. Peavaluga kaasneb ka tihti iiveldushood. iiveldushood ...

Vastas dr Sulev Haldre

Tere,
muretsemiseks ei peaks olema suuremat põhjust, sest pikemat aega olnud kaebuste korral ei ole nö progresseeruva ajuhaiguse esinemine kuigi tõenäoline. Liiati kui ehk selle aja jooksul Teid ...

Loe edasi

Krooniline peavalu

Tere!
Olen 43 a. naine. Peavalud on olnud teismeeast alates, ilmselt pingepeavalu, vajadusel on alati abi saanud käsimüügist saadavatest valuvaigistitest ja siiani pole sellele erilist tähelepanu ...

Vastas dr Toomas Toomsoo

Tere,

peaksite pöörduma arsti poole. Kirjelduse järgi on tegemist nn. kroonilise peavaluga. Arvan, et vajalik oleks neuroloogi külastus.

Loe edasi

Migreen

tere doktor,

minu küsimus on natukene piinlik: väga tugev migreenihoog vallandub mul mehega seksuaalvahekorra ajal. Mida teha?

Vastas dr Sulev Haldre

Tere,
Vastuvõtul küsiksin veel - kas migreenihoog vallandub iga kord? kas muidu füüsiline pingutus võib vallandada migreenihoogu ja kas näiteks köhimisel tekib peavalu?
Tegelikult - selline ...

Loe edasi

Mure

Lõin pea tugevasti vastu kappi ära, otsaette. Nüüd on paar päeva tuim peavalu olnud (kukla pool, üleval). Valu on talutav, aga pidev.
Kas peaksin arsti poole pöörduma, või selline valu võib ise mööduda?

Vastas dr Toomas Toomsoo

Tere,
valu möödub.

Loe edasi

Peavalud

mul on peavalud kestnud juba ligikaudu 3 kuud, tavaliselt valutab nõrgalt päev läbi, on esinenud ka tugevaid peavalusid ning ka vahest öösiti valutanud. käisin ka neuroloogi juures, kes saatis põskkoopaid ...

Vastas dr Sulev Haldre

väga normaalne käsitlus - peavalu sümptomaatiliste põhjuste, sealhulgas ka põskkoobaste põletiku välistamine. Soovitan neuroloogi juurde tagasi minna ning arutada võimalikke peavalude põhjusi. Oluline ...

Loe edasi

Peavalud

Mul pea pidevalt valutab, vahel vähem, vahel rohkem, kõrvad undavad rütmis ja üldse on kuidagi kummaline olemine... Mida ma tegema peaksin, kas see pidev peavalu võib olla seotud mu eaga (16), või tuleb ...

Vastas dr Sulev Haldre

Peavalu ei ole automaatselt iseloomulik ühelegi vanusgrupile. Samas on erinevaid elu- ja terviseprobleeme noortel ja vanematel. Soovitan küsijal arutada probleeme täpsemalt arstiga, nii on võimalik kõige ...

Loe edasi

Migreen

Migreeni hoo ajal olen täheldanud, et käed ja jalad, mis mul alatihti niigi külmetavad , muutuvad veelgi külmemaks.Kas on võimalik, et peavalu on tingitud hoopis veresoonte ahenemisest peas, mitte nende ...

Vastas dr Sulev Haldre

Veresoonte ahenemisega migreenihoo ajal on seoses nn “aurasümptoomid”. Need on enamasti mitmesugused visuaalsed elemendid, aga ka surin või nõrkus käes, mis ei püsi valdavalt rohkem kui minutid ning kaovad ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: