Резкое ухудшение слуха и зрения 06.01.14 / Peavalu

Külastaja küsib:

Здравствуйте!
Хотела бы обратиться к Вам с вопросом по поводу резкого ухудшения здоровья.
С нарушением луха я обращалась к ЛОР-у и прошла тест тональной аудиметрии, который показал, что у меня действительно есть понижение слуха, связанное с закрытием слуховых труб.
С проблемой ухудшения зрения, как мне казалось, я обращалась к офтальмологу, но обследование показало, что у меня 100% зрение. Проблема оказалась совсем в другом, а именно в том, что при обследовании глазного дна, выяснилось то, что у меня очень узкие сосуды глазного дна. Глазное давление 14-15 мм. мр. ст.
Оба специалиста утверждают, что проблема с артериальным давлением и советуют обратиться к неврологу.
У меня зарегистрировано к Вам на консультацию время 29.01.14. Так как я не из Тарту и у меня ограниченые возможности во времени, то я бы хотела заранее уточнить тот вопрос,что к тому ли специалисту я обращаюсь со своей проблемой или же мне стоит обратиться к специалисту другой сферы.
Чтобы быть точнее, я опишу свои симптомы, которые меня беспокоят как физически, так и психологичеки уже на протяжении достаточно длительного времени.
1. Постоянные головокружения (внезависимости от времени суток).
2. Головные боли случаются не так часто, но они очень интенсивные (лобовая и височная области головы). Ощущение сильного внутричерепного давления.
3. Ощущение постоянного мандража внутри тела.
4. Постоянно мёрзнут кончики пальцев рук и ног (от врмени года не зависит).
5. Ощущение постоянного раздражения и тревожности.
6. Очень часто закладывает уши. Ощущение писка в ушах.
7. Теряется концентрация зрения, эффект размытой картинки.
8. Рассеянность и забывчивость.
9. Последнее время всё чаще стали тревожить околосердечные мышцы (колкая боль). Без причины учащается пульс до 85-90 ударов в минуту.

Я не курю и не употребляю алкоголь.
Физическая нагрузка средняя, так как у меня двое маленьких детей.
Вес в норме.
Анализы крови тоже в норме.
Артериальное давление от 103/75- 111/86.

Очень хотелось бы разобраться в чём проблема, так как такое ежедневное состояние организма очень мешает нормальному существованию.
Не хочется затягивать, так как уже было два обморока во время активной прогулки с детьми, что несёт реальную ургозу безопастности для моих детей.

С уважением

Arst vastas:

Mark Braschinsky

dr Mark Braschinsky

Neuroloog

Tere,
без сомнения, с такими комплексными жалобами необходимо выяснить их причину! Разнообразие жалоб обосновывает необходимость интердисциплинарного подхода, т.е. в таких случаях почти всегда и нуждаемся в консультациях не только одного специалиста, а нескольких. В данном случае, естественно, надо иметь информацию об офтальмологическом, кардиологическом, неврологическом и т.д. статусе. Иными словами, каждый специалист сможет свою сферу описать наиболее профессионально.
Что касается неврологической части, то для уточнения жалоб и их возможных причин я должен буду задать Вам целый ряд отучняющих вопросов. Когда приедете на приём, то настоятельно рекомендую взять с собой результаты всех Вам проведённых исследований. На основании этой комплексной информации можно получить более полную картину, и, если возникнут какие-то подозрения на неврологические диагнозы, то, по надобности можно будет составить конкретный план дальнейших исследований.
С ув. M. Braschinsky

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Peavalu

Peavalud

Olen hädas juba pool aastat peavaludega. Juulis hakkas järsku tugev pulseeriv, torkiv peavalu, mis esines vasakul peapoolel. Valule lisandus tugev survetunne peas. Mõni päev valu ei ole, ainult surve. ...

Mark Braschinsky

Vastas dr Mark Braschinsky

Tere,
teie peavalude kirjelduse juures tahaksin teada veel mitmeid nüansse enne, kui saaks täpsemalt pakkuda millega tegu on. Osa kaebusi viitab selgelt migreenile, osa - mitte. Kindlasti oleks parem, ...

Loe edasi

Peavalu, suurenenud lümfisõlm

Tere,
2 kuud tagasi algas survetunne/pulseeriv tunne paremal pool meelekohas. Nüüd on see üle läinud tuimaks peavaluks, aeg-ajalt tuikab teravamalt ja just sellest samast kohast (kohati on tunne, ...

Liis Sabre

Vastas dr Liis Sabre

Tere!
Teie kaebus ei tekita mõtet, et tegemist on ajukasvajaga. Esiteks julgen öelda, et ajukasvaja ei anna kindlasti ülepoolset lümfisõlmede suurenemist. Pigem seostaksin seda praegu levivate viirusinfektsioonidega ...

Loe edasi

Peavalu, kaelakangus-migreen?

Olen hädas juba pool aastat peavaludega. Juulis hakkas järsku tugev pulseeriv, torkiv peavalu, mis esines vasakul peapoolel. Valule lisandus tugev survetunne peas. Mõni päev valu ei ole, ainult surve. ...

Liis Sabre

Vastas dr Liis Sabre

Tere!
Teie kirjeldatud kroonilise valuga langeb tõesti elukvaliteet oluliselt!
Kroonilise valuravimite tarvitamine peab olema pikaajalisem. Ka 50 päeva amitriptülliin oli ebapiisav. Kuna sellel ...

Loe edasi

peavalu

Mul on selline probleem-kolmandat päeva on pea paremal pool õrn valu,vahepeal läheb nagu ära,aga siis on jälle tunda.

Liis Sabre

Vastas dr Liis Sabre

Tere!
Esialgu ma ei muretseks. Ibuprofeen 400mg valuvaigistina 3 korda päevas või paratsetamool 1000mg 3 korda päevas on sobivad, neid võiks võtta iivelduse vältimiseks peale sööki. Kui Te pole varem ...

Loe edasi

Artriit

15.nov.kopsuoperatsioon Paranemine normaalne Detsembris 15-25 palavik ja tekkisid labakäe liigestes ja randmed ning labakäe liigestes valud ja tursed

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere! Artriit tähendab liigese põletikku ja see viitab liigeste põletikulisele protsessile. Mis tingis liigesvaevused vajab ka täpsustamist aga see võib võtt aega. Esmane soovitus on põletikuvastased ravimid ...

Loe edasi

MRT uuring ajule

Tere, kas Eestis on võimalik (haigekassa-väliselt, kui vaja) teha ajule MRT-uuring, et tuvastada võimalikke psüühilisi probleeme? Maadlen juba 14 aastat ärevuse, OCD ja depresiooniga ning olen lugenud, ...

Liis Sabre

Vastas dr Liis Sabre

Tere!
Kahjuks - ei, tegelikult õnneks ei ole suurema osa psüühiliste probleemide korral ajul visuaalselt midagi viga. Krooniliste pingetüüpi peavaludega me alati aju visualiseerimist ei tee. Kui ...

Loe edasi

Peavalu, jutust sisu mõistmine

Eelmisel aastal lõpetasin gümnaasiumi ja sellel ajal oli väga tihedaks probleemiks jutu mitte mõistmine- kui keegi midagi rääkis, ei suutnud ma sellest sõnu kokku panna ja lihtsalt tuimalt kuulasin, ilma ...

Liis Sabre

Vastas dr Liis Sabre

Tere!
Episoodid, kui Te ei saa kõnest aru ning ei saa ka ise rääkida, vajavad kindlasti uurimist neuroloogi poolt ja tegema peaks aju bioelektrilise aktiivsuse uuringu (EEG). Peavalude osas saab ...

Loe edasi

ärevushaigus?

Tere

Tegin siin leheküljel kliinik.ee testi ja seal tuli vastus ,et mul on ärevushäire. Viimane aasta tunnen ennast jah imelikult,pole nagu mina ise. Halb uni,tööl kui ülemus tuleb hakkab ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!
Kasutuses olevad testid on abivahendid, nende alusel ei diagnoosita häiret. Ärevus on kõigil inimestel olev tunne, probleemiks muutub see siis, kui ärevus hakkab segama inimese elu ja igapäevaseid ...

Loe edasi

Peavalu

Kas peaksin muretsema
Tere
Olen kimpus nüüdseks juba nädal-kaks imelike sümptomite ja peavaluga. Nimelt valutab mu pea silmade vahelt ja vahepeal on valu tunda ka kulmude piirkonnas. Eelnevalt ...

Mark Braschinsky

Vastas dr Mark Braschinsky

Tere,
juhtivad kaebused ei meenuta teadaolevaid esmaseid peavalusündroome. Praegustele kaebustele eelnenud põletik (perearst nägi nina limaskesta turset) viitab pigem sellele, et praeguste kaebuste ...

Loe edasi

Pulseeriv peavalu kuklas ja vasakul pool pead

Tere, nimelt juhtus 3-4 aastat tagasi episood, kus trennis liigse jõupingutuse ajal oli kuulda peas kerget prõksu ja koheselt hakkas parem pea pool ja kael valutama, valu vähenes kui ei teinud trenni ja ...

Liis Sabre

Vastas dr Liis Sabre

Tere!
Kirjelduse järgi esineb Teil primaarne pingutuspeavalu. Kuigi kompuuteruuring peast on 4 aastat tagasi EMOs tehtud, siis oleks praegu vajalik täpsem magnetuuring ajust ja ajuveresoontest, et ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi