Keskendumine 19.10.13 / Peavalu

Külastaja küsib:

Tere!
Probleem selline, et kuulan või loen teatud teemat, ning kui ma olen antud teema läbinud, siis küsin ma endalt, mida ma lugesin? Sest enamus jutust oleks justkui lugemata. Selleks, et asjad meelde jääks, pean mitu korda lugema või siis kuulama. Aga aeg on tähtis.
Peavalusid endal pole.

Arst vastas:

Mark Braschinsky

dr Mark Braschinsky

Neuroloog

Tere,
Kuigi spetsialiseerun peavaludel, praktiseeriva arstina võin julgelt arvata, ettegemist on keskendumisraskustega. Nendega toimetulekuks kasutatakse erinevaid strateegiaid, millest valdav enamus kuulub psühholoogia valdkonda - soovitan pöörduda just sinna.
Lgp. MB

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Peavalu

Kaelavalud

Tere. Ühel hommikul ärgates tekkis kaela tugev valu. Olen ka varem kaelavaludega vaevelnud ja käinud ka nüüd massaazis,millest olen abi saanud. Aga seekord mõjutas ka see valu vasakut kätt,et käsi valutab ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ilmselt on tegemist kaelalülidevahelise kõhrketta degeneratsioonist tingitud käenärvi kahjustusega. Vajalikud on rö. ülesvõtted kaelalülidest ja kiire neuroloogi konsultatsioon.

Dr. Ain Pajos
Loe edasi

Peopesade higistamine

Tere, mure selline, et mõned kuud tagasi olen märganud, et peopesad on pidevalt higised. Mitte just väga märjad, aga siiski üsna niisked. Kohvi joon u 2 tassi päevas, ei suitseta, ei tarvita alkoholi ülemäära. ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!
Higistamine on oluline füsioloogiline protsess, mille abil toimub termoregulatsioon ja jääkainete eritumine. Higistamise intensiivsus ja lokalisatsioon on individuaalne ja inimeseti erinev. ...

Loe edasi

Geneetiline haigus

Tere. Sain diagnoosiks krooniline atroofiline gastriit intestinaalse mataplaasiaga.
Kui suur on tõenäosus, et see haigus kujuneb halvaloomuliseks? Mõlemad vanaisad on surnud vähki (nahavähk ja kopsuvähk). ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!
Krooniline atroofiline gastriit intestinaalse metaplaasiaga tähendab seda, et mao limaskesta rakkudes on pikaaegse põletiku tagajärjel toimunud muutused. Kõige sagedasem põhjus, mis selle ...

Loe edasi

Peavalud meelekohas

Tere!

Juuni 2019 tekkis mul kiire südame pulss ja tugev pearinglus. Perearst saatis kurguarstile ja tuli välja, et mul on mandlid põletikulised, mis mõjutasid ka südant. Septembris käisin ...

Mark Braschinsky

Vastas dr Mark Braschinsky

Tere,
peale infektsioonipõdemist võib peavalu tekkida ja püsima jääda harva. Esmalt tuleb veenduda, et infektsioon sai korralikult välja ravitud. Vastupidisele viitaks, näiteks, püsiv palavik. Samuti ...

Loe edasi

Peavalu

Tere Doktor!
Olen kimpus juba üle kuu aja peavaluga. Perearsti vastuvõtul diagnoosis perearst pingepeavalu, kirjutades mulle arcoxia ravimi 10 päevaks, kuid natuke leevendas, kuid peavalu on endiselt. ...

Mark Braschinsky

Vastas dr Mark Braschinsky

Tere,
tõepoolest, esimene mõte oleks sellises olukorras pingetüüpi peavalu. Kindlasti ei loe ma Teie kirjeldusest välja viiteid kuklanärvi neuralgiale. Pingetüüpi peavalu saabki alguse kaelast, täpsemalt ...

Loe edasi

Peas surub

Tere.
Pea kaks kuud igapäevaselt rõhub peas ja nagu pearingluse moodi tunne,tasakaalu häireid pole,kuklas surub ja kael annab liigutades tunda,samuti kõrist altpoolt suruv tunne,kas võib olla tegemist ...

Mark Braschinsky

Vastas dr Mark Braschinsky

Tere,
need sümptomid on tervikuna väga mittespetsiifilised, s.t. selle põhjused võivad olla alates ohutust kroonlisest pingetüüpi peavalust, ärevushäirest kuni sekundaarsete põhjusteni. Oluline on ...

Loe edasi

Ärevushäire, kaela kangus, valu ja unetus

Mure kaela tuimuse, valu kiirgumisega pähe ja unetuse pärast. Viimasel visiidil neuroloogi juurde arvas neuroloog, et tegemist võibolla fibromüargiaga. mis võimalused on paranemiseks, ravi saamiseks ja ...

Liis Sabre

Vastas dr Liis Sabre

Tere!
Teie kirjeldatud ärevus ja krooniline valu on probleemid, millega tegelevadki koos neuroloog ja psühhiaater. Ravi on Teil ju olemas. Ja kindlasti pole hea liikuda kogu aeg erinevate arstide ...

Loe edasi

Auraga migreen

Tere.
Mure 17a. noormehega kellele diagnoositi 3 nädalaga tagasi migreen. Esimene hoog tekkis une pealt auto tagaistmel sõites Leetu. Algul kurtis ta vasaku jala tuimust, mis liikus järjest ülespoole ...

Mark Braschinsky

Vastas dr Mark Braschinsky

Tere,
pole küll mainitud kas esines ühe kehapoole nõrkust või mitte ning kui kaua just need sümptomid kestnud on, aga muidu kirjeldus sobib auraga migreenile. Uuritud on usinasti - pea MRT on väga ...

Loe edasi

Peavalu

Tere ,olin hiljuti Teie vastuvõtul ja järgmisest päevast oli mul kolm päeva tugev peavalu.Ma arvan et jätkan rohtude võtmist endiste annustega.Medical24.ee pakub aparaati TEN Sterm Eco Basic valude vähendamiseks ...

Mark Braschinsky

Vastas dr Mark Braschinsky

Tere,
antud apparaadi kasutamise kohta peavalude ravis pole tõenduspõhisust. Hematoloogiliste haiguste kohta ma, kahjuks, vastata ei oska.
Lugupidamisega
M. Braschinsky

Loe edasi

kuplialune peavalu.

Jäin jaanuaris viirushaigusesse.Oli ka tugev nohu.Mingil ajal ei saanud pead vasakule keerata.Ka krambid olid kaela pikilihase sees.Aevastades või kõvasti nuusates käis valusööst peast läbi,samuti astudes ...

Mark Braschinsky

Vastas dr Mark Braschinsky

Tere,
olukorras, kui inimesel vanuses üle 50 ea tekib talle varem tundmatu peavalu, tuleb pöörduda kiiremas korras arstile või koguni EMOsse!
Lugupidamisega
M. Braschinsky

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: