Kehv enesetunne pikka aega 04.12.20 / Peavalu

Külastaja küsib:

Üsna keeruline täpselt seletada mis toimub, aga püüan sümptomeid lihtsalt kirjeldada:
1) Tihti peale tekib üldine halb enesetunne, võib öelda isegi, et süda läheb pahaks. Aga okserefleksi ei teki samas. Pea lihtsalt selline paks ja imelik.
2) Kui on halb enesetunne, siis ka tihti väike palavik 36.7-37.0 (mis minu puhul on palavik, sest juba viimased 10 a. polegi kehatemperatuur kõrgemale tõusnud)
3) Üsna tihti väsimus, ka pigem väikse koormuse peale (vaimne või füüsiline), kuigi olen sportliku taustaga inimene ja varem pole midagi sellist täheldanud.
4) Viimasel ajal on muutunud kuidagi kõrvakuulmine, valjumad helid tunduvad kuidagi teravamad, samas kogu kuulmistaju tundub nagu poleks päris enda kehas sees, vaid läbi mingi vati (üsna kummaline, raske seletada).
5) Päevad üsna erinevad, mõni päev võib olla nii, et pakatan heast enesetundest, ning võin väga palju teha ja jõuda. Järgmine päev võib olla jällegi vastupidi. Igal juhul sellised kehvemaid päevi nädalas 1-2x ikka.
6) Kõik on intensiivsemaks (halvemaks) läinud nüüd sügis-talvel.
7) Koroonatest on tehtud 2x, üks kord kevadel, kus olin haige mingi 2 nädalat. Teine kord nüüd sügisel, kui olin u. nädal aega haige. Mõlemad testid oli negatiivsed.

Lisaks võin öelda, et olen ikkagi siiani füüsilsielt aktiivne ja proovin iga päev midagi teha. Toitumisega peaks ka kõik korras olema. Alkoholi ega suitsu ei tarvita.

Arst vastas:

Vanda Kristjan

dr Vanda Kristjan

Perearst

Tere! Teie poolt kirjeldatud sümptomid on organismi kaitsereaktsioonide aktiveerumine, mis on iseloomulikud enamasti kurnatus seisundile. Kuna emotsionaalset seisundit täna me mõõta ei oska, siis soovitatakse konsulteerida arstiga, kes teeb täpsustavad uuringud ja kui vastused on normis, siis võib oletada, et häiritud enesetunde põhjuseks on emotsionaalne seisund. Tavaliselt see ei ole ohtlik, kuid inimest ennast häiriv ja elukvaliteeti mõjutav. Lisan ravijuhendite kodulehelt patsiendi juhendi, kus on tänane parim teadmine lihtsas keeles ära seletatud antud teema. Soovitan materjaliga tutvuda ja proovida teha EEK-2 test , proovida kasutada eneseabi võtteid ja kui saate vasteid oma mõtetele, siis kindlasti selle teemaga ka edasi tegeleda. Perearst oskab kindlasti anda soovitusi. Head soovides, Vanda Kristjan
https://www.ravijuhend.ee/patsiendivarav/juhendid/120/generaliseerunud-arevushaire-ja-paanikahaire-agorafoobiaga-voi-ilma-kasitlus-perearstiabis#a03d1ee2

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Peavalu

soolestik

Tere,ma olen paar kuud spasmoili ja espumisani võtnud,aga kõhugaasid ei taha väheneda,hommikuti enne söömist on juba gaasid sees,siis vahepeal on selline tunne et vasaku rinna alt on haige,kui gaasid ära ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Pikka aega kestev meteorism e. puhitus, võib viidata ühe võimalusena ärritatud soole sündroomile (colon irriabile). Probleemid sageli ägenevad stressi perioodil. Lahenduse leidmine ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi